Els musulmans de Barcelona reclamen una gran mesquita de 5.000 fidels

  • El Consell Islàmic vol impulsar el temple a Barcelona.
  • El projecte està encara aturat, tot i que va arrencar als 80.
  • La capital té unes sis dones amb vel integral.

La comunitat islàmica de Barcelona reivindica la construcció d’una gran mesquita a la ciutat amb capacitat per a més de 5.000 fidels, "igual de gran o més" que l’existent a l’M-30 madrilenya, segons va explicar dilluns a 20 minutos el coordinador del Consell Islàmic, Jamel El Attouaki, que xifra en "unes quatre o sis" les dones que van vestides amb vel integral a la capital. "No hi ha problema", comenta.

L’Ajuntament assegura no tenir "cap proposta damunt de la taula per ubicar" el temple i que s’hauria d’estudiar per atorgar-ne els permisos corresponents. La idea d’una gran mesquita a la capital ve de mitjans dels anys 80, va anar apareixent i desapareixent i va ser l’exalcalde Joan Clos qui va aturar el projecte a principis d’aquesta dècada.

La possible construcció de mesquites ha estat envoltada sempre de polèmica. A Barcelona es va frenar un projecte de 750 metres quadrats al Poble Sec. El projecte de fer-ne una a un polígon industrial a Lleida també està parat.

"Reivindiquem que el projecte es faci, abans que després. És vergonyós que encara no estigui feta", tenint en compte que "Barcelona concentra el percentatge més elevat de població musulmana", raona El Attouaki, que hi veu motius econòmics i la manca d’espais disponibles. Això podria canviar quan s’aprovi un reglament que obliga a reservar espais per a fins religiosos en terrenys nous.

Catalunya suma 195 centres de religió islàmica; el 2,5% dels 7.851 comptabilitzats, a principis d’enguany. 6.729 (el 85,7%) corresponen a l’església catòlica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento