CSI a la catalana per als joves escolars

La Policia Científica dels Mossos d’Esquadra explica a alumnes d’instituts en què consisteix la seva tasca.
Arran de l’emissió de la sèrie C.S.I l’interès per tot allò que envolta la investigació de crims ha augmentat molt, sobretot els aspectes més morbosos.

Aprofitant aquest interès mediàtic, el departament de Policia Científica dels Mossos va organitzar una xerrada a l’IES Príncep de Viana de Barcelona per explicar a alumnes de batxillerat i quart d’ESO què és i què fa la Policia Científica.

L’objectiu de la xerrada que va donar Xavier Garrido, sergent de l’àrea de Balística dels Mossos, era explicar la vessant humana del treball científic i donar suport a futures professions científiques.

El sergent va explicar als escolars que l’objectiu de la Policia Científica no és resoldre crims, sinó contestar una sèrie de preguntes: què, on, quan i com ha passat; qui ha estat l’autor i quin ha sigut el mòbil. I per contestar-les se segueixen tres fases. Primera, al lloc dels fets, on es fa una inspecció ocular (IOTP), es recull informació, es busquen indicis i es fotografia tot. Una segona, al laboratori, on es fan les proves que després permeten a l’investigador resoldre els fets. I una darrera fase en què l’informe pericial elaborat s’ha de defensar als tribunals.

La primera fase és la que més va cridar l’atenció dels joves, sobretot perquè Garrido va acompanyar l’explicació amb imatges de cadàvers. Però malgrat l’expectació  pocs dels assistents van mostrar interès per la professió en sí. Fins i tot el propi sergent va confessar que s’esperava més curiositat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento