La biblioteca és l’espai cultural que més usem

La biblioteca és l’espai cultural que més usem

Anem més al cine.
Les biblioteques són els equipaments culturals més usats a la província de Barcelona. Són les que més retenen els habitants del propi municipi. Així ho assenyala una enquesta del Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC) de la Diputació de Barcelona a 17 municipis de la demarcació amb més de 50.000 habitants i que busca determinar quins són els seus hàbits culturals.

Segons l’estudi, anar al cine és l’activitat amb més assistència (56,9%), seguida de les festes populars (37,5) i el teatre (24,8%). Els principals consumidors culturals són els joves d’entre 15 i 24 anys, tot i que un 17% dels joves enquestats no desenvolupa cap activitat cultural, una   tendència que augmenta a mesura que es fan grans.

Un 69,2% llegeix diaris, un fet que segons Carles Prats, director del CERC, es deu, en part, a la premsa gratuïta. Malgrat això, l’estudi també apunta que el 32,8% dels ciutadans de la província de Barcelona majors de 14 anys no ha llegit cap llibre l’últim any.

4 preguntes sobre...

... els hàbits culturals.

1 ¿Quin percentatge ha assistit a alguna activitat cultural en l’últim any (teatre, biblioteca, museu, concert o exposició)?

El 63% dels entrevistats assisteix a activitats culturals amb alguna regularitat.

2 ¿I quantes persones no han assistit mai a cap activitat cultural?

Un 35%.

3 ¿Quantes persones miren la televisió?

Un 99% dels enquestats afirma que té com a hàbit cultural mirar la televisió.

4 ¿Hi ha diferències d’hàbits entre sexes?

No. Segons l’estudi no hi ha diferències com a consumidors entre homes i dones.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/68260/0/biblioteca/cultural/habitants/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios