El 30% d'alumnes del Batxillerat i el 45% d'FP no s'acaben graduant

  • El fracàs escolar baixa en totes les etapes.
  • Encara s'està lluny del 90% de joves que hauria de tenir estudis postobligatoris.

El 29,8% dels alumnes del Batxillerat i els 45,6% dels de Formació Professional (FP) no es van graduar en acabar el curs passat. La millor xifra és la de Secundària, on el fracàs és de l’11,8%. Les dades s’han millorat, però estan lluny dels objectius del Departament d’Educació, que vol que nou de cada 10 estudiants finalitzin els estudis postobligatoris.

L’etapa amb millor comportament del curs 2008-09 va ser la del Batxillerat. El 29,8% no va obtenir el títol. La xifra és sis punts inferior a l’any anterior. La resta repeteixen, abandonen o es passen a Formació Professional.

A l’ESO s’ha produït un descens sostingut del fracàs escolar: del 19,65%, del 2002-03, a l’11,8% més recent. Això no amaga que entorn d’un 40% d’alumnes repeteix algun dels quatre cursos de l’etapa de Secundària. Pel que fa a la Formació Professional, gairebé la meitat (45,6%) no va acabar el cicle mitjà, mentre que la quantitat és menor en els estudis superiors d’FP: un 32,3% no es van graduar.

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, hi veu una "millora indiscutible" i va recordar que l’avanç s’ha produït en un context complicat: la proporció d’immigrants ha passat del 7%, del 2002, al 18% del darrer curs. Amb tot, només hi ha hagut una petita millora. Encara hi ha camí per assolir la fita del 2020 que el 90% d’estudiants acrediti estudis postobligatoris a Catalunya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento