Desenes de dones catalanes passen cursos de defensa personal

  • Volen saber actuar davant atacs, robatoris o violència masclista.
  • A Badalona tenen llista d'espera i han d'ampliar l'oferta.

Les associacions que organitzen cursos de defensa per a dones van en augment, com la quantitat de participants, que hi assisteixen responent a diferents motius: per poder fer front a agressions sexuals, robatoris o violència masclista. A Badalona, va començar-ne dimecres un d’organitzat pel consorci Badalona Sud, que ha desbordat les previsions.

Se n’han ocupat totes les places (s’imparteix fins al juny) i no descarten realitzar noves convocatòries a la tarda. "El nostre objectiu és donar eines perquè sàpiguen reaccionar davant qualsevol atac", explica la monitora del curs, Maribel Ortiz, que té 18 anys d’experiència en taekwondo i està especialitzada en defensa personal oriental, policial i de punts de pressió corporal.

Al taller de Badalona hi ha de tot. Dones joves i d’altres que no ho són tant; oscil·len entre els 21 i els 68 anys. Algunes van a aprendre com defensar-se i d’altres hi van per necessitat, perquè han estat víctimes de la violència masclista.

De fet, a Catalunya, durant el primer trimestre d’enguany s’han practicat 1.601 detencions d’homes acusats de maltractar la seva parella. Vuit d’ells eren menors d’edat. I dues dones han mort a mans dels seus marits.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento