Metges i infermeres s’oposen a que els farmacèutics diagnostiquin la grip

Metges i infermeres s’oposen a que els farmacèutics diagnostiquin la grip

Les farmàcies, a favor.
El Pla Integral d’Urgències que presentarà la setmana vinent la consellera de Salut, Marina Geli, i que capacita als farmacèutics i infermeres per diagnosticar els casos lleus de grip comuna, ha rebut el rebuig del sindicat Metges de Catalunya i el d’Infermeres.

Els facultatius reclamen que enlloc de sobrecarregar a les infermeres, s’augmenti la plantilla de metges per evitar la saturació de consultes i consideren que el nou pla no s’ajusta a la normativa que regula l’ordenació de les professions sanitàries.

En els mateixos termes s’han expressat les infermeres. SATSE ho considera «inviable» ja que supera l’àmbit de les seves competències.

El Col·legi de Farmacèutics, en canvi, veu viable i positiva la proposta de la consellera. Segons la seva portaveu, Cristina Rodríguez, «d’aquesta forma s’integren les oficines de farmàcia dins la xarxa assistencial». Amb això, asseguren, «podem col·laborar a que persones amb símptomes lleus vagin a urgències» i, en cas contrari, «derivar-los al metge».

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/65277/0/infermeres/Metges/diagnostiquin/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios