L’àrea verda arriba a la zona alta amb incidències

Una quarantena de parquímetres no funcionaven ahir als voltants del mercat de Galvany. S’empassaven les monedes o no les acceptaven.
Tres operaris, ahir, instal·lant parquímetres.
Tres operaris, ahir, instal·lant parquímetres.
Hugo Fernández
Tres operaris, ahir, instal·lant parquímetres.
La posada en marxa de l’àrea verda d’aparcament a la part alta de Barcelona va registrar ahir incidències en el funcionament dels parquímetres.

Tots els barris on havia d’arribar l’àrea verda ja tenen, des d’ahir, els parquímetres que han de regular aquest nou sistema d’aparcament. En aquesta darrera fase, en la que s’han cobert els districtes d’Horta-Guinardó, Gràcia, Sant Martí i Sarrià-Sant Gervasi, s’han instal·lat 740 parquímetres. A la zona alta, els usuaris es van trobar amb algun contratemps.

S’empassava el canvi

Una quarantena de parquímetres, tots als entorns del mercat de Galvany (Santaló, Marià Cubí, Laforja i Madrazo, entre d’altres), no van funcionar ahir i alguns s’empassaven les monedes, mentre que d’altres, senzillament, no les acceptaven. Aquesta anomalia va fer anar de bòlit als usuaris de la zona, que no sabien si havien de pagar o no. Des de Barcelona de Serveis Municipals van explicar que els quaranta parquímetres afectats no s’han pogut instal·lar correctament «per culpa de les últimes pluges» i van assegurar que «no es multarà els veïns durant dos dies». Alguns parquímetres estan a voreres massa estretes.

«Si no pago em multaran?»

Després de comprovar si els parquímetres de l’entorn tampoc funcionaven, els usuaris que van estacionar ahir a la zona afectada no sabien si deixar el cotxe i marxar o si buscar una altre lloc. «Que em multarà, si aparco aquí?», li preguntava ahir la Sara Fernández al vigilant encarregat d’aquests carrers. L’home li va ensenyar un parquímetre que sí que funcionava, però li va insinuar que «si està molt lluny del seu cotxe» no calia pagar. Més tard, una parella jove, que s’havia quedat sense canvi per culpa del parquímetre, optava per deixar una nota dins del cotxe. Una altra veïna, la Maria Riera, lamentava l’incident però destacava: «és el primer cop que trobo aparcament a la primera».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento