El turisme sanitari a Catalunya es triplica pels preus més económics i la qualitat

  • Cada any hi arriben uns 10.000 pacients.
  • Oftalmologia, càncer o reproducció asistida són les patologies amb major demanda.

Els pacients estrangers que vénen a Catalunya per operar-se es van duplicar entre el 2003 i el 2006, l’últim any amb xifres. Hi han contribuït uns preus més econòmics, connexions aèries directes i, sobretot, una oferta privada de 35 centres mèdics privats i la "reputació", segons l’estudi El sector de la salut a Catalunya, de la Cambra de Comerç.

En concret, l’any 2003 es va atendre 4.126 pacients i el 2006, un total de 8.220 (increment del 99,2%). La previsió per al 2008 era arribar als 10.000 usuaris i, per a l’any passat, es calculava un increment d’entre el 5% i el 10%.

Barcelona treballa per atreure més pacients de la resta d’Europa, la costa est dels Estats Units i els països del Golf Pèrsic. "Oftalmologia, traumatologia, càncer, cardiocirurgia, estètica i reproducció assistida són les especialitats més demanades", ha indicat el gerent de Barcelona Centre Mèdic (BCM), Enric Mayolas. La reproducció assistida suposa el 31% de les atencions el 2006.

Els italians vénen a Catalunya per la reproducció assistida i els anglesos quan són a la llista d’espera. Els nord-americans busquen preus més barats. Aquí els tractaments costen un 46% menys que als EUA i són un 30% inferiors a la mitjana europea.

Segons l’informe, la "clau de l’èxit del turisme mèdic" passa per una "oferta sanitària més àmplia i/o condicions més favorables que al seu país". "Hi ha molt de recorregut. En general, la facturació és, en percentatge, encara petita", apunten des del BCM, que aglutina 21 centres de salut.

Per assolir aquest desenvolupament, Barcelona competeix amb Jordània i Turquia (Mediterrània), Mèxic i Panamà (països hispànics) i Alemanya o Àustria (països molt sòlids, receptors dels pacients russos). Els pacients, segons l’informe, opten per les destinacions que els brinden major qualitat. A tot el món, el mal anomenat turisme sanitari mou 100.000 milions d’euros, segons càlculs per al 2010.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento