Multen el doble de bars i ‘discos’ per soroll i en precinten el triple

Fins al mes d’agost, s’han tramitat 744 sancions a establiments i se n’han tancat 57. L’Ajuntament assegura que cada vegada hi ha més sensibilització per evitar les molèsties als veïns de nit.
L’Ajuntament ha obert 744 expedients sancionadors, des de gener fins a l’agost, als locals que han vulnerat l’ordenança i han fet massa soroll o han permès que el facin els seus clients. Aquesta xifra representa, gairebé, el doble de sancions que es van posar durant el mateix període del 2004 (377). Malgrat l’increment, la tercera tinent d’alcalde, Imma Mayol, va assegurar que «el nivell de conflicte s’ha reduït» i que els responsables dels establiments estan «més sensibilitzats».

El districte amb més expedients és Sant Martí (175), seguit pel de Sarrià-Sant Gervasi (114), Gràcia (113) i Ciutat Vella (110). A més de sancions, des del juny fins a l’agost, un total de 57 establiments han estat precintats, tres vegades més dels que es van tancar durant el mateix període del 2004. La majoria de precintes han estat a l’Eixample (17).

Menys llicències

Pel que fa a les terrasses, enguany s’han denegat 291 peticions, sobretot a l’Eixample (145). S’han posat 56 sancions per soroll a terrasses.

Tot i l’augment de les sancions i la valoració molt positiva de Mayol, des de l’Associació Contra la Contaminació Acústica (ACCA) van dir que «la situació està igual o gairebé pitjor». L’advocat de l’ACCA, Lluís Gallardó, va reconèixer que «hi ha més actuacions», però va assegurar que ells reben «el mateix nombre de queixes».

Digue’ns

... on hi ha locals sorollosos

Explica’ns-ho a...

E-mail: noesven@20minutos.es

Correu: Pl. Universitat, 3, 7 è 3A.

O a www.20minutos.es

Valoren retardar el tancament

Sortir esglaonadament: Mayol va explicar que l’Ajuntament estudia una petició dels empresaris d’oci nocturn que demanen que se’ls deixi tancar més tard, de manera que els clients surtin més esglaonadament i facin menys soroll al carrer.

Baldeig nocturn: Des de l’Ajuntament, també es valora positivament el reg nocturn que fan dels carrers per fer fora la gent de les places.

‘Xiringuitos’ amb limitadors: Aquest estiu, han instal·lat dos limitadors de volum a dos xiringuitos per reduir el soroll.

Un 3,6% de les motos molesten

Des de mitjans de juny fins a finals de juliol, la Guàrdia Urbana va inspeccionar 6.168 vehicles i va haver de sancionar-ne 4.397, 1.615 més que durant l’any passat. Se’n van immoblitzar 194.  Segons Mayol, les motos, «en contra del que pensa molta gent», acostumen a complir la normativa. «Només un 3,6% de les motos comprovades són sorolloses i una bona part dels seus propietaris no ho sabien», segons uns controls aleatoris dels agents de la Guàrdia Urbana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento