Opuestos

En el quiosco... Miguel López. Lleva un quiosco que era de sus padres y antes trabajó de fotoperiodista. Cree que prensa de pago y gratuita son compatibles, aunque con la de pago «te informas en profundidad».

Además de vender, ¿lees prensa diaria?

Siempre. La tengo a mano...

¿Y la prensa gratuita?

Antes venía en metro a trabajar y la ojeaba durante el trayecto. Creo que llena un hueco de gente que, si no, no leería prensa.

¿Te ha quitado clientela?

No. La persona que toda la vida ha comprado un periódico determinado es fiel a él. Algunos incluso vienen a comprar al quiosco y llevan bajo el brazo prensa gratuita.

¿Ambos tipos de prensa son compatibles?

Sí. Cualquier cosa que haga leer es bueno.

¿Qué diferencia la prensa de pago de la gratuita?

Quizá la de pago responde más a una ideología. La gratuita es para el gran público, es más básica e informa de forma general. La prensa de pago trata los temas en profundidad.

Repartidora de premsa gratuïta... Raquel Peyrats. Fa un parell de setmanes que treballa repartint 20 minutos i diu que ja té clientela fixa. El que més li agrada de la seva feina és el contacte amb la gent.

¿Llegeixes premsa diària?

Sí. Gratuïta i de pagament. Diaris i revistes.

¿I quines diferències veus entre la premsa de pagament i la gratuïta?

A la de pagament hi ha un volum d’informació molt més gran. Però a la gratuïta també està representada la majoria d’informació general, tot i que més curt d’extensió.

¿Creus que ambdós tipus de premsa són compatibles?

Sí. Ve gent amb diaris de pagament sota el braç que també agafa el que dono jo, suposo que per tenir més informació i contrastar-la. Crec que la premsa gratuïta permet que tothom pugui estar mínimament informat.

Fa poc que has començat i ja tens clientela habitual...

Sí. Sobretot gent gran, l’Eugeni... Cada dia veig les mateixes cares.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento