El deliri setanter ressuscita ABBA

L’espectacle ‘ABBAFEVER’ recupera en directe 22 grans èxits del grup suec i repassa la seva història.
Ja poden anar exhumant les sabates de plataforma del fons de l’armari. Els ABBA revifen 24 anys després de la seva separació. És cert que mai havien marxat del tot. Els seus hits encara agiten enfervoridament el personal a les discoteques de vocació revival. Però ara la cosa va de debò. Dos milions de persones ja han vist ABBAFEVER, una mena de biografia musical dels quatre suecs universals que recupera fins a 22 dels seus temes: Mamma Mia, Dancing Queen, Fernando... Entre cançó i cançó, un presentador –Àngel Llàcer– guiarà els assistents per la vida i obra del grup amb més de 300 milions de discos venuts.

Els cantants, que com els ABBA originals formen dues parelles sentimentals, interpreten els temes amb música en directe acompanyats per un cos de ball i pantalles on es projecten imatges del grup suec.

Waterloo, escollida la millor cançó de la història d’Eurovisió, formarà part del repertori, que busca aixecar el públic de les cadires per ballar i corejar uns temes que, d’altra banda, tothom coneix.

Després de passar per diferents països europeus, l’espectacle estarà tres dies al Barcelona Teatre Musical.

* Av. de la Guàrdia Urbana, s/n. Div. i diss., 21.30 h. Dium., 18.30 h. De 20 a 40 euros.

Tres dècades influint en la cultura popular

Amb aquesta fila (dreta) sortien a l’escenari els ABBA. Tenien una bona coartada: eren els 70. ABBA, the movie (1977) va ser la seva única incursió al setè art, però van influir de tal manera a la cultura pop, que des de llavors s’han multiplicat els homenatges a la mítica banda sueca. La cinematografia australiana li ha dedicat dos de ben coneguts: A La boda de Muriel (1994), la protagonista (Toni Collette amb perruca rossa, en ple playback de Waterloo) és tan fan dels suecs que arriba a desitjar: «Vull que la meva vida sigui tan bona com una cançó d’ABBA». A Priscilla, reina del desierto el número estrella de les drag queens australianes perdudes en el desert és Mamma Mia, precisament el títol escollit per al musical amb èxits d’ABBA que protagonitza la cantant Nina (a la dreta), actualment en cartell a Madrid.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento