Sants i Eixample són els districtes que donen més feina als Mossos

Una de cada tres detencions que ha fet la Policia autonòmica a Barcelona són motivades per casos de violència domèstica.
La Policia catalana va desplegar 238 vehicles amb els distintius de Mossos d’Esquadra.
La Policia catalana va desplegar 238 vehicles amb els distintius de Mossos d’Esquadra.
Jordi Soteras
La Policia catalana va desplegar 238 vehicles amb els distintius de Mossos d’Esquadra.
«Una jornada més tranquil·la del que esperàvem». Són les declaracions coincidents dels comandaments de la Policia autonòmica que resumeixen el primer dia dels Mossos d’Esquadra pels carrers de Barcelona.

Tot i així, van efectuar 15 detencions, cinc de les quals van ser per agressions a dones. Els districtes amb més actuacions policials van ser Sants-Montjuïc i l’Eixample.

Violència de gènere

Ahir va quedar clar que la violència de gènere és un dels delictes més habituals a la ciutat de Barcelona. Cinc individus van ser traslladats a les comissaries durant la nit del desplegament per haver estat denunciats per agredir a dones amb les quals comparteixen domicili. Les 238 dotacions policials, amb 551 agents al carrer, es van estrenar a Ciutat Vella amb la detenció d’un traficant de droga d’origen marroquí.

A primera hora del matí detenien dos lladres de vehicles, de nacionalitat macedònia, al districte de Sants-Montjuïc i una dona romanesa per demanar almoïna amb un nadó. En total es van atendre 336 incidències. Del total d’actuacions a les primeres 24 hores, tres van tenir lloc al districte de Sants-Montjuïc; dues, a l’Eixample i la resta repartides entre els districtes de Ciutat Vella, Sant Martí i Sant Andreu.

El president del grup municipal del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández-Díaz, va criticar que «s’hagi tingut tan poc tacte amb els altres cossos policials» quan es va afirmar que amb els Mossos «tornarà la seguretat a Barcelona».

85% de falses alarmes

El telèfon 088 va rebre durant les primeres 24 hores de desplegament policial 2.153 trucades, de les quals només un 15% van provocar actuacions policials. Segons fonts dels Mossos d’Esquadra una gran majoria van ser demandes d’informació i de consultes. Els operadors de sala, on es centralitzen les comunicacions d’emergències, mantenen que els ciutadans «tenen molt clar que el 088 substitueix el 091» ja que només 10 trucades van arribar a Mossos derivades del 091.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento