34 candidatures als Premis Gaudí

  • El major nombre de nominacions són per Trash, The Frost i Xtrems.
  • S’han presentat a aquests premis un total de 91 produccions.
Óscar Jaenada.
Óscar Jaenada.
ARXIU
Óscar Jaenada.

El gruix de les nominacions a la segona edició dels Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català les acaparen tres noms: els de les pel·lícules Trash, de Carles Torras; The Frost, de Ferran Audí, i Xtrems d’Abel Folk i Joan Riedweg. El Teatre Coliseum de Barcelona serà la seu de la catifa vermella de la gala de lliurament dels guardons, que tindrà lloc el proper dilluns 1 de febrer.

El triangle de films més nominats tenen més noms anglosaxons que catalans, però no cal caure en un equívoc. Perquè de les 13 nominacions que ostenta la cinta Trash, per exemple, en sobresurt la de Millor Pel·lícula en Llengua Catalana i també la de Millor Actor Protagonista per Óscar Jaenada (a la imatge superior) i la de Millor Actriu Secundària, amb tres candidates per a aquesta producció: Assumpta Serna, Marta Solaz i Núria Prims.

Tant The Frost com Xtrems compten amb 11 nominacions cadascuna. Comparteixen les candidatures a Millor Direcció de Producció, Millor So, Millors Efectes Especials o Digitals i Millor Vestuari.

La Pedrera va ser el lloc escollit per fer públiques les nominacions (un total de 34 en 22 categories) en una lectura que van fer els actors David Selvas i Sílvia Bel. S’han presentat a aquests premis un total de 91 produccions cinematogràfiques.

A l’apartat de Millor Pel·lícula en Llengua Catalana compareix, a més a més de Trash i Xtrems, V.O.S., adaptació de Cesc Gay de l’obra teatral de Carol López. I també Tres díes amb la família, de Mar Coll.

Petit Indi, de Marc Recha, ha rebut cinc nominacions, entre d’elles la de Millor Director i Millor Guió. En la darrera categoria hi figuren Garbo, l’home que va salvar el món, Tres dies amb la família i Xtrems.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento