Controls policials conjunts reforcen la seguretat al metro de Barcelona

  • Mossos, Policia Nacional i Urbana identifiquen possibles sospitosos.
  • Es munten un parell d'operatius al mes en diverses estacions.

L’estratègia de seguretat al metro de Barcelona, basada sobretot fins ara en la lluita contra els carteristes i el vandalisme a dins de les instal·lacions, s’ha vist reforçada per l’acció conjunta dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional a la sortida del suburbà.

La Plaça Universitat va ser escenari dimarts d’un destacat desplegament dels tres cossos policials (amb diverses furgonetes i cotxes patrulla) per identificar possibles sospitosos. Els agents els esperaven a dalt de les escales de l’estació de metro d’Universitat, una de les més concorregudes, i els aturaven tant bon punt arribaven a la seva altura.

Des de la Policia Nacional van explicar que aquests operatius conjunts s’organitzen a requeriment dels Mossos i no sols se centren en controls d’estrangeria, sinó en qüestions "d’ordre públic", com dimarts a la sortida del metro. Des dels Mossos van explicar que el procediment és muntar "un o dos" dispositius d’aquest tipus al mes, de forma aleatòria i no sempre a la sortida de la mateixa estació, sinó en diversos punts. La Urbana s’encarrega de controlar les infraccions de les ordenances.

Des de Transports Metropolitans de Barcelona van destacar que la lluita contra la inseguretat al metro es basa en "la coordinació i entesa" amb les diferents policies, a partir dels operatius que dissenyen els Mossos d’Esquadra i que, a finals de l’any passat, va permetre donar un cop als lladres multireincidents.

Tot i això, des de la companyia reclamen un enfortiment de les mesures judicials contra els autors de reiterats petits furts al suburbà. A dins del metro, la seguretat privada està intentant "ampliar" el radi d’acció, combinant les patrulles mixtes (amb dos o més guardies) amb les individuals, que tenen personal especialment format per operar sol.

Segons TMB, "durant els últims mesos, s’han identificat centenars de persones, un gran nombre de les quals han quedat imputades i d’altres detingudes". Es confia molt en el sistema de videovigilància, amb més de 3.100 càmeres en accessos, vestíbuls, passadissos o andanes, perquè no sols són "un instrument dissuasiu", sinó que les imatges estan ajudant a "l’aclariment d’incidències i fets delictius", aportant-les com a proves judicials.

Pel metro passen a diari 1,2 milions de passatgers, cosa que ha obligat a adequar la seguretat als "nous riscos", segons TMB. Dins d’aquesta estratègia, s’inscriuen els "dispositius periòdics de vigilància" que efectuen els Mossos d’Esquadra. La companyia de transports assegura que els delictes al suburbà "no són greus ni violents".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento