El bloqueig pesquer col·lapsa el port i atrapa viatgers i mercaderies

La protesta atura 40 vaixells de càrrega y de transport de passatgers. Amenacen els pescadors amb reclamar-los indemnitzacions. Carregaments de flors per Tots Sants queden afectats.
Els vaixells de pescadors mantenen bloquejat, ahir, un dels ferris de passatgers de la companyia Transmediterránea.
Els vaixells de pescadors mantenen bloquejat, ahir, un dels ferris de passatgers de la companyia Transmediterránea.
Albert Olivé/ Efe
Els vaixells de pescadors mantenen bloquejat, ahir, un dels ferris de passatgers de la companyia Transmediterránea.
Una nova jornada de bloqueig va portar ahir el Port al col·lapse en el transport de passatgers i de mercaderies. A mesura que va anar avançant el dia, els pescadors van mostrar-se inflexibles a l’hora de deixar passar cap vaixell que no fos de la flota pesquera.

A primera hora de la tarda, va començar una reunió a Madrid per negociar una sortida al conflicte. La trobada es va allargar fins a la nit i, al tancament d’aquesta edició, encara no s’havia arribat a cap acord.

En el segon dia de protesta la situació es va agreujar encara més. Uns 40 vaixells es van trobar que ni podien sortir ni entrar per cap de les dues bocanes del port i van haver de fer-se desviacions.

La situació era especialment delicada als molls de mercaderies, on s’acumulaven centenars de contenidors plens. Entre els sectors més amoïnats per aquesta protesta es troben els que traginen amb mercaderies que es poden fer malbé, com els de flors i plantes, que al voltant de Tots Sants concentren gran part del volum de negoci anual.

Quant als passatgers bloquejats, els 950 viatgers nord-americans d’un gran creuer que va haver de ser desviat sense passatge a Gibraltar, van passar ahir la segona nit en un hotel i avui es preveu que volin cap a Màlaga per embarcar-hi.

Per evitar molèsties, els ferris que enllacen la capital catalana amb ports italians van ser desviats a Marsella o Mallorca. L’Associació de Naviers Espanyols estudia reclamar indemnitzacions.

Multes de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil va començar ahir a sancionar als pescadors que bloquegen el port de Tarragona, perquè vulneren la Llei de Ports. Els agents van prendre nota de les matrícules de les embarcacions que porten quatre dies bloquejant el port i van anar demanant la documentació als pescadors. Les sancions que comporten aquests expedients van des dels 300 euros fins als 6.000. El delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ja havia anunciat pel matí que començarien a sancionar.

Tarragona. Manifestación

Unos 200 pescadores y familiares se manifestaron ayer en el puerto de Tarragona en solidaridad con el bloqueo que llevan a cabo sus compañeros por el precio del gasóleo. Las movilizaciones impidieron que unos 40 cargueros operaran con normalidad.

Cruceros. Cancelaciones

Las agencias de viajes advirtieron ayer que se están cancelando muchas de las reservas previstas para el puente de Todos los Santos y que se están dejando de recibir otras nuevas. El sector recuerda que nadie compensará a los clientes afectados.

Pérdidas. A juicio

El presidente de la Autoridad Portuaria de Barcelona aseguró que evalúa la posibilidad de emprender medidas legales contra los pescadores por las pérdidas económicas que supone para esta entidad el bloqueo (unos tres millones en dos días).

Valencia y Euskadi. Más bloqueo

El puerto de Valencia sumó ayer el tercer día de bloqueo consecutivo por unas 80 embarcaciones pesqueras. Los puertos de Bilbao y Pasaia fueron los primeros puertos del Cantábrico que ayer se sumaron a la paralización total de la actividad.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento