El Govern crea una unitat especial per guanyar un 15% d'usuaris de cultura

  • Serà l'Agència Catalana de Difusió Cultural.
  • Donará ajudes al teatre emergent, el circ, la dansa i la resta d'arts perquè augmentin els espectadors.
El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, y representantes de 20 entidades culturales.
El conseller de Cultura,  Joan Manuel Tresserras, y representantes de 20 entidades culturales.
HUGO FERNÁNDEZ
El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, y representantes de 20 entidades culturales.

Incrementar notablement els espectadors del teatre, la dansa, el circ o els concerts. Aquest serà l’objectiu de l’Agència Catalana de Difusió Cultural, que el departament de Cultura crearà amb una llei que ja està redactant perquè entri en vigor el 2011. Ho va anunciar el secretari general de Cultura, Eduard Voltas, en la 13a Trobada Ciutadana de 20 minutos.

"Per exemple, si el teatre X ens diu que els cal 30.000 euros, els hi donarem, però perquè faci un programa que ampliï el seu públic", ha explicat. Es tracta de "corregir a l’alça" els ingressos del públic. En alguns centres, la subvenció pública pot superar el 50%.

Tots els àmbits se’n beneficiaran, tot i que a la dansa, al circ o al teatre emergent, l’ajut serà més important. "Volem que es busquin mesures més sofisticades, de màrqueting. I en algun sector es podrien apujar preus", ha dit. L’Auditori és l’equipament que més públic congrega a Catalunya (481.047, el 2007, l’última memòria completa), seguit del Palau de la Música (415.624) i el Liceu (294.458). La intenció és elevar la xifra en la resta, més minoritaris: "Estaríem satisfets si en 4 anys apugem un 15% les entrades venudes", ha apuntar Voltas.

El president delegat de l’àrea de Cultura de la Diputació, José Manuel González Labrador, ha destacat que «s’ha de fer un treball de creació de públic» i ha remarcat que, a molts municipis sense sales públiques, el teatre privat fa una funció pública. El director de Cooperació i Relacions Sectorials de l’ICUB, Carles Sala, ha posat d’exemple el Mercat de les Flors (ha elevat l’afluència a 57.219 espectadors) i ha apostat per «crear públics amb sensibilitat i sentit crític».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento