Renfe vol apujar prop d'un 6% les tarifes per al 2010

  • El bitllet senzill d'una zona de Rodalies passaria a costar 1,43 €.
  • Organitzacions de consumidors i usuaris s'oposen a l'increment.

Segueixen els disgustos per als usuaris del transport públic. I no només per les avaries, que dimecres n’hi va tornar a haver una altra a la C4 de Rodalies, sinó per l’increment de tarifes. Renfe apujarà els bitllets un 6% de mitjana (aplicant-hi l’IVA s’arribarà al 7% d’augment).

La decisió final la té la Comissió Delegada per Afers Econòmics del Govern central, però ahir ja va quedar aprovada la proposta d’increment de preus al Consell Nacional de Transports Terrestres. Això sí, les organitzacions de consumidors i usuaris van votar-hi en contra.

El bitllet senzill d’una zona passarà ara a costar 1,43 euros si s’aplica aquest increment, mentre que l’abonament mensual il·limitat tindria un cost de 41,44 euros. Que l’IPC fos negatiu els darrers mesos va tranquil·litzar associacions d’usuaris que ara s’han sorprès per l’increment de tarifes del transport com si encara fóssim als nivells d’IPC d’anys anteriors, en què se superava el 4%.

«Estem empipats i sorpresos», ha afirmat el president de la CONFAVC, Joan Martínez. El tècnic de Mobilitat de l’OCUC, Sergi Viñals, ha criticat que s’apliqui l’augment quan hi ha «crisi». La Plataforma d’Usuaris de Renfe a Girona ha demanat novament que es congelin les tarifes a la seva línia, en obres per l’AVE.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento