La segona mà i el bescanvi guanyen pes amb la crisi a Barcelona

  • Les botigues d'objectes usats augmenten el nombre de clients.
  • És entre un 20 i un 80% més barat.
  • La joieria és el més rendible.
La ONG Humana.
La ONG Humana.
ARCHIVO
La ONG Humana.

Per poder afrontar els temps de crisi, s’han de buscar solucions que afectin el mínim possible les butxaques. Una d’elles és recórrer a mercats més barats. I el de segona mà i el del bescanvi són dos exemples que s’estan afiançant durant l’últim any a Barcelona. S’hi pot trobar de tot: des de roba a aparells d’electrònica, passant per videojocs o instruments musicals.

Tot així, aquest tipus de negocis no estan augmentant els seus ingressos. El que sí han constatat és una pujada en el nombre de clients, encara que fan compres per menys valor.

«El petit benefici que hem pogut tenir és per la política de reducció de despeses», ha afirmat un portaveu de la cadena Humana, ONG que ven roba de segona mà. A més, ha puntualitzat que «d’un any cap aquí hem ampliat el perfil de la nostra clientela». I ha constatat: «Les compres mitjanes són inferiors: la gent gasta menys en roba, però ha incrementat l’afluència de clients».

El mercat de la moda no és l’únic que està notant que els cinturons s’estan estrenyent en els darrers temps. La cadena Cash Converters de compravenda, per posar un cas, ha notat que més gent ofereix les seves propietats.

El director de màrqueting de la companyia, Álex Reguero, ha xifrat la pujada en un 10%, mentre que les vendes «es comporten de manera erràtica: tenim mesos bons, regulars i dolents, quan abans de la crisi ens trobàvem en un creixement sostingut».

L’estalvi que es pot trobar en aquest tipus de botiga respecte d’un producte nou oscil·la entre el 20 i el 60%. De vegades, pot arribar al 80%, «si es tracta d’un model de fa anys», ha explicat Reguero. Amb tot, la joieria és el sector que té més sortida. «La gent en ven més perquè poden aconseguir més diners. I qui les compra, sap que no es devaluen. L’or és or sempre», ha afirmat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento