Més de 3.000 vivendes a Barcelona se salven de perdre la cèdula d'habitabilitat

  • Entra en vigor el decret que fixa en 1,90 metres l'alçada mínima.
  • I estableix els minipisos en 40 m2 i delimita la sobreocupació.

Prop de 3.000 pisos, només a la ciutat de Barcelona, s’han salvat de perdre la cèdula d’habitabilitat gràcies als canvis que s’han inclòs en el nou Decret 55/2009 sobre les condicions d’habitabilitat de les vivendes i que ja ha entrat en vigor, segons va informar ahir el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida.

Això ha estat possible, en gran part, per la modificació de l’alçada mínima dels habitatges en la seva superfície útil. La norma finalment l’ha establert en 1,90 metres. Si no s’hagués modificat aquest nivell (abans estava fixada en 2,10 metres), milers dels habitatges ja existents i ocupats actualment, sobretot els que es troben als cascos antics de les ciutats i tenen entre 100 i 150 anys, haurien deixat de ser habitables, encara que els propietaris haguessin pagat l’IBI i l’Impost de Successions.

Respecte a les vivendes de nova construcció, el nou decret també estableix el tamany mínim de superfície útil. D’aquesta manera, els coneguts popularment com a minipisos no podran fer menys de 40 metres quadrats, segons la normativa. Així mateix, el Decret 55/2009 vol posar fre a la proliferació dels anometas pisos pastera i limita el nombre de persones a cada casa, exceptuant-ne els vincles familiars.

ls metres quadrats del pis determinarà el màxim de gent que hi pot viure. Així, en 20 metres quadrats hi podran habitar dues persones; en 30 m2, tres; en 40 m2, quatre; en 48 m2, cinc; en 56 m2, sis; i en un de 64 m2, set.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento