Un fitxer de lladres permetrà empresonar-los més ràpid

  • Un total de 17 carteristes acumulen 437 detencions.
  • Barcelona defensa que siguin necessàries menys de 4 faltes per ser considerat multireincident.

Amb un registre informàtic n’hi hauria prou per poder enxampar les persones que delinqueixen repetidament i posar fi a la multireincidència, que sobretot es dóna en robatoris i petits furts. Els Mossos van constatar que només 17 persones acumulen ja 437 detencions sense que el sistema els aturi.

El Codi Penal, malgrat tot, preveu que es condemni els qui cometen quatre furts. «Però això no s’està complint», ha fet notar el conseller d’Interior, Joan Saura. Per aquest motiu, i després d’una trobada amb els membres del Consell de Seguretat Urbana de Barcelona, Saura va apuntar a la creació d’un simple registre informàtic de lladres arrestats com a solució a la reincidència. Això i la introducció de canvis legislatius.

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va apostar perquè es considerés reincidència cometre menys de quatre vegades la mateixa falta. La coordinació entre el Cos Nacional de Policia, Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana s’ha duplicat en un any i, el 2008, es va arribar a 1.536 intervencions conjuntes.

L’any passat es van detenir a Barcelona 25.247 persones, presumptes autors de delictes, faltes o per requeriments judicials; el 2007 hi va haver 21.230 detencions. Segons l’Enquesta de Seguretat Pública de Catalunya, dos de cada 10 ciutadans ha patit un delicte. És la xifra més baixa des del 2004.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento