200.000 famílies sol·liciten poder accedir a un pis social

  • La Generalitat prestarà el 20% de l'import de l'habitatge protegit.
  • Per tal que els beneficiaris puguin aconsegir-ne el crèdit.
  • Hi ha 76.300 vivendes en estoc.

200.000 famílies han sol·licitat pisos de protecció oficial. A Barcelona ciutat, unes 400 no poden accedir-hi perquè no els en concedeixen la hipoteca. Mentrestant, hi ha habitatges buits, blocs sencers sense adjudicar i beneficiaris als quals no els han concedit un crèdit o no poden pagar-lo.

Des de la Generalitat es vol evitar aquests casos i per això s’està recorrent a dues solucions: renegociar els calendaris de pagament de les hipoteques i reduir-ne les quotes o transformar l’habitatge de compra en un de lloguer, adquirint l’Administració la vivenda.

En breu, la Generalitat avançarà el 20% de l’import de la hipoteca, ja que en la majoria dels casos les entitats bancàries només cobreixen el 80% de l’habitatge. El beneficiari n’haurà de retornar la suma, però sense interessos. Ara s’ha posat en marxa el registre en línia d’accés a habitatges de protecció oficial.

Es calcula que a Catalunya hi ha 76.308 pisos nous sense vendre, el 56% dels quals s’ubiquen a la província de Barcelona (42.414 habitatges). Amb tot, l’estoc acumulat ha crescut menys al segon trimestre de l’any.

Segons dades de l’Associació de Promotors de Barcelona, aquest fenomen és més gran a les zones turístiques de Tarragona i Girona. A banda, el 60% dels lloguers d’habitatges a Catalunya defrauden el fisc. Segons els tècnics d’Hisenda, les rendes submergides sumen 740 milions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento