Més de 600 rases foraden Barcelona aquesta tardor

  • Afecten els vianants i 135 també al trànsit.
  • La instal·lació de nous semàfors se suma ara a les obres del Pla E, l'arribada de l'AVE i la construcció de la Línia 9.

Ens hem oblidat ja de l’estiu però les obres no han disminuït. És més, als treballs per a l’arribada de l’AVE i la línia 9 del metro i a múltiples petites obres del Pla E, ara, s’hi ha afegit la implantació dels nous semàfors. Tot plegat fa que la ciutat acumuli més de 600 rases, amb les seves tanques, canalitzacions i escomeses que dificulten el pas als vianants. A més, 135 obres afecten el trànsit rodat, amb talls o restriccions.

El districte que concentra més obres és l’Eixample, amb 27 canalitzacions de menys de 25 metres i fins a 47 escomeses que superen aquesta llargada. A tota la ciutat, s’arriba a les 131 canalitzacions per a subministraments. N’hi ha 218 de com a mínim 25 metres, fet que suposa almenys 1,2 Km de rases al carrer.

Les avaries urgents han obligat a foradar les voreres en 256 punts de Barcelona, 59 d’ells a l’Eixample i 55 més a Sarrià-Sant Gervasi, que encapçalen la llista dels districtes més afectats.

L’avinguda del Paral·lel, alguns trams del carrer Aragó, l’avinguda d’Esplugues o la plaça Francesc Macià són algunes de les grans artèries que pateixen ja les intervencions derivades de la progressiva modernització dels semàfors de la ciutat. La gran majoria de rases excavades als carrers són per a intervencions municipals (79), seguides per les de manteniment elèctric (32).

La bona notícia és que totes elles estaran tapades a finals d’any, i la majoria s’acabaran aquest mateix mes. Les obres derivades de la nova Línia 9 del metro, juntament amb els treballs de l’AVE, que travessen la ciutat, motiven bona part de les restriccions i talls de trànsit que hi ha a la ciutat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento