Ofensiva contra l'abús de l'alcohol el cap de setmana

  • El 62% dels joves ha pres begudes lcohòliques el darrer any.
  • Una comissió amb totes les conselleries, experts i associacions combatrà el consum de drogues.

El 17 de novembre es reunirà, per primera vegada, un grup especial per lluitar contra el consum de drogues, bàsicament alcohol, cànnabis i cocaïna. Encara que treballarà contra el consum en totes les edats, l’abús de l’alcohol per part dels joves les nits del cap de setmana és un dels que més preocupa ara.

«L’alcohol és la droga que genera més problemes. En els joves hi ha hagut un canvi d’hàbits; també en els adults, però en menor quantitat. El consum està molt lligat a l’oci. És l’element que ens ha fet revisar-ne les polítiques», va comentar la consellera de Salut, Marina Geli, en una entrevista a 20 minutos. En què s’incidirà? «En el tabaquisme i en el consum compulsiu d’alcohol associat al lleure», diu Geli.

La Comissió Interdepartamental sobre Drogues aplegarà les administracions (Generalitat i ajuntaments), entitats de toxicòmans, addicions o joventut i representants del món de la recerca.

Hi seran presents tots els departaments. «Volem passar del treball unilateral a la coordinació per enfortir l’objectiu: prevenir el consum i atendre després», va afirmar el director general de Salut Pública, Antoni Plasència. Exemples: accions enfocades al lleure nocturn, campanyes de promoció de la salut als centres educatius, barris o activitats extraescolars, mesures de Trànsit cap a algun col•lectiu determinat, sensibilització a la feina a través dels departaments de riscos laborals o implicació de les famílies contra el consum de drogues.

Segons Projecte Home, l’alcohol no és la substància que porta els drogoaddictes a ingressar-hi. Ara bé, tots els que hi van (per cànnabis o cocaïna) abusen de l’alcohol, segons va indicar el director de l’entitat, Oriol Escolies. El 62% dels joves de 14 a 18 anys havien consumit alcohol un cop al mes; un 25%, cànnabis i un 2,5%, cocaïna. Comencen a fumar als 13,1 anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento