Pugen un 68% les multes que caduquen sense cobrar-les

  • Fins a l'agost, 2.267 infractors s'han lliurat de pagar les sancions.
  • Trànsit aixeca més de 600.000 expedients a l'any.

Ni recursos al jutge, ni advocats. La millor tàctica per evitar les multes de trànsit és negar-se a recollir la notificació enviada al domicili particular. És el motiu que dóna el mateix Servei Català de Trànsit per justificar els «expedients» que «caduquen», que no són pocs i van en augment. Entre el gener i l’agost, van ser-ne 2.267 (per infraccions, la majoria, el 2008), una xifra considerablement més alta que un any enrere.

El nombre de conductors que s’han lliurat de pagar la multa ha crescut molt notablement. El 2008, fins a l’agost, n’eren 1.349, de manera que enguany hi ha hagut un repunt del 68%.

Dit d’altra manera, cada dia d’aquest 2009 han prescrit nou multes de trànsit a Catalunya. El març, amb 718 en total, va ser el mes amb major nombre d’expedients caducats, segons ha anat publicant la Generalitat en el seu Diari Oficial.

«La notificació no s’ha pogut dur a terme personalment, ja sigui perquè es desconeix el domicili actual dels interessats o bé per absència d’aquests en el moment», raona el Servei Català de Trànsit. El seu director, Josep Pérez Moya, creu que és una «dada menor, tenint en compte que cada any ens movem entre els 600.000 i 700.000 expedients», segons va explicar en una entrevista a 20 minutos. «És com una empresa, que ja compta amb incobrables», insisteix.

Quan es posa una denúncia, després s’obre un expedient. Si s’imposa una sanció, al final es tanca el document quan l’infractor ha abonat la multa (això passa en la majoria dels casos; si no, l’Administració pot recórrer a l’embargament), encara que en altres casos no es localitza l’implicat i, per tant, s’arxiva.

Récord de hectáreas quemadas en cinco años. Catalunya ha sufrido uno de los peores veranos de los últimos años, con más de 8.800 hectáreas quemadas y siete bomberos fallecidos en la extinción de incendios.

Los Bomberos de la Generalitat han dado por cerrada una de las campañas forestales de verano más complicadas, en la que los fuertes vientos y el calor continuado, sin casi precipitaciones, propició que entre el 15 de junio y el 15 de septiembre se quemaran 8.829 hectáreas, 7.200 de las cuales eran agrícolas.

Esta es la cifra de hectáreas afectadas más elevada que ha registrado Catalunya en los últimos cinco años. En total, hubo que extinguir 2.827 incendios. En 2008 sólo fueron 1.187.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento