Barcelona congela taxes i apuja part dels impostos

  • Baixaran les tarifes de parquímetres, grua, guals i clavegueram.
  • La nova ordenança apuja l'IBI pel gran comerç.
  • Es mantenen les bonificacions.

Guals, grues i parquímetres, clavegueram i plusvàlues són alguns dels impostos i taxes que baixaran el proper any. En un context de crisi, la Comissió d’Hisenda i Pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat provisionalment la congelació de taxes i d’un grapat d’impostos. L’Impost sobre Béns Immobles (IBI), però, s’apujarà en alguns trams per als grans comerços.

Amb el vot afirmatiu de tots els partits, menys el PP, s’ha fixat l’increment de l’IBI fins a l’1% per als immobles no residencials, com ara grans superfícies, que passa d’un gravamen del 0,85% a l’1%. D’altres impostos, com el de Vehicles, la Plusvàlua o Sobre Activitats Econòmiques (IAE), en canvi, s’abaixen o queden igual. En tots els casos, les bonificacions es mantenen.

L’Ajuntament recaptarà un 6,3% menys en concepte de parquímetres i grua; un 0,6% menys en guals; un 14,3% menys en mercats; un 5,4% menys en clavegueram, i un 15,2% menys en llicències urbanístiques. La recaptació en cementiris pujarà un 1%. I s’ha establert un nou límit a pagar per aparcaments amb un valor cadastral superior als 15.000 euros, fixat en un 20%.

Pel que fa a les anunciades bonificacions per als qui comprin vehicles menys contaminants, s’estipula ara que la reducció de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) només s’aplicarà el primer any de matriculació.

S’ampliarà la bonificació del 95% a l’impost de plusvàlues en la transmissió d’immobles als familiars directes d’una persona morta, que es durà a terme també en casos en què el propietari porti fins a dos anys fora del domicili habitual (en una residència, per exemple).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento