Pla per fomentar que els joves obrin negocis i tinguin feines estables

  • Treball destina 200 milions en 4 anys a animar a cursar més l'FP.
  • S'incentiva que es pugui estudiar i treballar al mateix temps.

Una milionada contra la precarietat laboral, per promoure la formació, fomentar l’empreneduria i ajudar a la conciliació del triangle feina-estudis-vida personal. És el que pensa invertir el Govern fins al 2012 per redreçar la negativa situació que pateixen els joves catalans en el mercat laboral.

L’Acord per a l’Ocupació juvenil 2009-12 té un pressupost de 200 milions i neix amb el consens de sindicats, empresaris i entitats juvenils, que avui signaran el document.

Contra la temporalitat: Els inspectors de la Generalitat controlaran que les empreses no abusin de la contractació en pràctiques i en formació;_es vol reduir així la taxa de temporalitat. «S’identificaran les empreses que tenen molta temporalitat i Inspecció n’examinarà les causes», va advertir la consellera de Treball, Mar Serna. També s’informarà dels drets laborals.

Major formació: Amb estudis, és més probable accedir a una bona feina. I si es tria Formació Professional, la possibilitat d’èxit als sis mesos se situa en el 70%. Conseqüència: una aposta per incrementar un 40% els joves que cursen FP. S’incidirà sobre 2.000 noisperquè facin formació ocupacional i no quedin exclosos del mercat laboral.

Més emprenedors: Fins a 44.000 alumnes d’FP cursaran un mòdul per fomentar que els joves obrin negocis un cop acabin els estudis. S’intentarà sensibilitzar sobre l’economia cooperativa amb 580 tallers per a 12.000 alumnes de 12 anys en endavant.

Conciliació: Treball intentarà organitzar els estudis a la universitat o als instituts perquè es puguin fer compatibles amb la feina i amb la vida personal. «Es posaran en marxa experiències pilot amb empreses del comerç, l’hosteleria i la restauració per millorar la conciliació dels joves», va indicar Serna.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento