Es disparen les famílies que han de llogar habitacions a Barcelona

  • El fenomen ha pujat un 155,6% en un any.
  • Ho fan per poder arribar a final de mes.
  • El preu mitjà d'una cambra baixa als 370 euros.
  • L'edat de l'inquilí, 28 anys.

La necessitat d’aconseguir diners per poder fer front a la hipoteca o als crèdits en aquests temps de crisi econòmica ha fet que moltes famílies de Barcelona lloguin habitacions de casa seva.

Durant el darrer any, a la capital, l’oferta de cambres s’ha més que doblat: s’ha incrementat en un 155,6% i ara n’hi ha almenys 879. Del total, un 5,2% (unes 46) estan en pisos familiars, un fenomen que ha emergit darrerament. Mileuristes, separats i divorciats eren qui, tradicionalment, oferien habitació de lloguer.

Per necessitat, el Manel i la seva dona han llogat una habitació del seu pis del centre de Barcelona. A tots dos els van prejubilar i han de realitzar diversos pagaments. «Anem molts justos i necessitem els diners», justificaven. El perfil de llogater també ha canviat, segons un estudi del web immobiliari idealista.com, i ara tenen una mitjana de 28 anys (normalment, els estudiants eren abans els qui accedien més a aquest tipus d’habitacions).

El preu mitjà d’una habitació a Barcelona és de 370 euros (fa un any era 10 euros més car) i calen, aproximadament, uns 56 dies per trobar-ne l’inquilí. Malgrat tot, el Manel no ha hagut d’esperar tant per llogar-la. «Tot ha anat molt ràpid, hi hem trigat poc menys d’una setmana», va assegurar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento