Robatoris i furts omplen les presons de Barcelona

  • Els lladres ja suposen el 33% dels interns en règim preventiu.
  • Igual que els traficants de droga.
  • La majoria han actuat amb violència i intimidació.

Les presons de Barcelona són plenes de lladres. Els robatoris i furts, que creixen en època de crisi econòmica, ja són els delictes pels quals hi ha més delinqüents als centres penitenciaris de la ciutat. Ara bé, la majoria són en presó preventiva.

Actualment, les presons de Barcelona ciutat retenen 499 presos condemnats per delictes relacionats amb robatoris i furts. Suposen el 33% del total de població reclusa en règim preventiu, que ja arriba als 1.508 penats, segons dades recollides per l’Ajuntament de Barcelona.

El robatori amb violència i intimidació és el delicte pel qual més presos compleixen condemna (351). Els segueix el robatori com a tal, amb 60 presos, i el robatori amb força en les coses (46). Un total de 17 persones estan recloses per haver comès furts. Finalment, només 10 persones van ser penades el primer semestre d’aquest any per robar en cases habitades i set més per robatori i furt d’ús de vehicles. A banda, també destaca el fet que hi ha 474 presos per traficar amb drogues.

En els darrers cinc anys, la població reclusa de Barcelona ha passat dels 3.299 presos el primer semestre del 2005 als 3.059 del mateix període d’aquest any. D’entre el total de presos barcelonins, el 50% (1.530) només hi són en règim preventiu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento