Només el 3% dels nens ha demanat la nova T-12

  • Un total d'11.000 menors han sol·licitat el títol de transport que permetrà efectuar viatges gratuïts il·limitats.
  • Pares i entitats critiquen a burocràcia.

Havia de ser la solució per a milers de pares però, a pocs dies de l’inici de l’escola, només hi ha hagut 11.000 sol·licituds per a la T-12, una targeta que permetrà els menors viatjar de forma gratuïta i il·limitada. Això sí, prèvia inscripció de 35 euros.

Uns 440.000 nens i nenes d’entre 4 i 12 anys dels 253 municipis de la regió metropolitana de Barcelona poden demanar aquest nou títol de transport, que començarà a funcionar amb l’inici del curs escolar, el dia 14. Ara bé, l’1 de setembre, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) només havia rebut 11.000 peticions, prop del 3% del total que hi pot optar.

Entre els motius que entitats i pares i mares apunten per explicar l’escassa demanda d’aquest nou títol, fet que ha sorprès fins i tot l’ATM, hi ha que només en garanteix la gratuïtat en una zona de la corona de transport públic metropolità.

«El viatge en família en surt molt penalitzat i en aquest cas no s’ha tingut en compte els fills transportats amb els pares a la feina a la segona corona», matisava el president de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), Ricard Riol.

Des de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC), el president de la delegació de Barcelona, Àlex Castillo, apuntava que el procés d’inscripció «és poc clar». I els 35 euros d’inscripció són dissuasius per als qui no viuen a Barcelona ciutat i, per tant, no usen el metro o el bus a diari.

Les famílies que poden sol·licitar la T-12 van rebre els impresos per poder fer la inscripció al juliol, una mala època, tal com critiquen la PTP, la FaPaC i CCOO. Des del sindicat, Manel Ferri addueix que la T-12 «és una mesura a mitges: hauria d’arribar als 16 anys».Tots ells, però, coincideixen a aplaudir «una primera passa cap a la gratuïtat».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento