Comunitat Valenciana

Alqueria.- Rodríguez: "Jo no vaig recomanar a ningú ni hi havia cap objectiu de col·locar ningú"

L'expresident de la Diputació de València amb el PSPV i actual alcalde d'Ontinyent per la Vall ens Uneix, Jorge Rodríguez, ha negat aquest dilluns que es creara una estructura ad hoc per a col·locar a dit a persones afins en l'extinta Divalterra: "Jo no vaig recomanar a ningú i no hi havia cap objectiu de col·locar a ningú per a posar-li un sou públic". De fet, ha assenyalat que si hi haguera hagut "un afany" de col·locar a dit a gent, no hauria deixat sense cobrir 10 places d'assessor que la llei li permetia.
Rodríguez decalra en la el caso Alquería
Rodríguez decalra en la el caso Alquería
EUROPA PRESS
Rodríguez decalra en la el caso Alquería

Rodríguez ha sigut el primer dels 14 acusats a declarar en la secció primera de l'Audiència Provincial de València per l'Alqueria, relatiu a contractacions presumptament irregulars d'alts directius en l'empresa pública Divalterra -que es va tancar el passat mes de juny- per a afavorir persones afins del PSPV i Compromís, per la qual cosa s'enfronta a una petició de la Fiscalia Anticorrupció de huit anys de presó i 20 d'inhabilitació.

Així mateix, ha apuntat que els dos treballadors de l'empresa que van denunciar el cas coneixien les contractacions perquè es van comunicar al Consell d'Administració i "en cap moment les van posar en dubtes". "No van dir res, no ja d'una il·legalitat, sinó d'una irregularitat", ha afirmat.

Sobre aquest tema, ha afirmat que desconeixia la diferència entre un contracte d'alta direcció i un contracte laboral -eren conceptes nous, ha afirmat- i, de fet, ha assegurat que la primera vegada que els va escoltar va ser de boca de l'aleshores cap jurídic, José Luis Vera, qui els va proposar per "ser més avantatjosos per a l'empresa encara que fóra menys avantatjosa per a ells".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento