Comunitat Valenciana

Justícia obri una oficina d'informació jurídica de proximitat a Oriola

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública posa aquest dijous en marxa l'oficina d'informació jurídica de proximitat (Justiprop) al municipi d'Oriola (Alacant) situada al carrer Marqués d'Arneva, 1, en el propi edifici de l'Ajuntament de la localitat.

La freqüència del servici es realitzarà una vegada a la setmana en horari de vesprada. En concret es durà a terme els dijous de 16.00 a 20.00 hores. El servici es prestarà per professionals (lletrats i lletrades) de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia d'Oriola (ICA Oriola), segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

L'objectiu del Servici d'Orientació Jurídica de Proximitat (Justiprop) és oferir una resposta ràpida a la ciutadania sobre els seus dubtes jurídics i els diversos tràmits administratius, amb la finalitat de reduir desplaçaments als ciutadans.

A més, a Oriola s'han engegat durant el mes de setembre els servicis Justiprop a Paiporta, Crevillent, Benaguasil i Riba-roja de Túria. Amb aquestes noves obertures, són ja 42 les oficines Justiprop a la Comunitat Valenciana.

Aquestes oficines són clau per a afavorir la cohesió social i territorial, ja que el lloc de residència no pot ni deu afectar a la qualitat dels servicis públics.

L'assistència en aquestes oficines, que està finançada per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, es presta per professionals dels Col·legis de l'Advocacia de la Comunitat Valenciana.

Durant el passat exercici, els i les professionals d'aquest servici van realitzar un total de 809 assistències a la ciutadania, de les quals 366 s'han prestat a persones majors de 50 anys, és a dir, el 45,2% de les assistències.

Dins del projecte de Justícia Pròxima, també s'habiliten espais on es proporciona atenció i informació a la ciutadania sobre mediació com a alternativa més ràpida, econòmica i eficaç per a resoldre conflictes enfront dels litigis (Mediaprop). A més, es preveuen oficines d'enllaç per a l'assistència a les víctimes del delicte.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento