Comunitat Valenciana

CCOO guanya una demanda que anul·la l'acord de modificació de la plantilla de l'Hospital Provincial de Castelló de 2016

-
Archivo - Hospital Provincial de Castellón
Archivo - Hospital Provincial de Castellón
CSIF
Archivo - Hospital Provincial de Castellón

La Secció Sindical de CCOO en el Consorci Hospital Provincial de Castelló (CHPC) ha guanyat la demanda interposada contra l'acord de modificació de la Plantilla i Relació de Llocs de treball de 2016, que pretenia convertir els llocs de funcionaris/es en laborals, tal com ha informat el sindicat en un comunicat.

La sentència dona la raó a CCOO, anul·la la modificació de la plantilla i la relació de llocs de treball quant a l'amortització de llocs de naturalesa funcionarial i creació dels mateixos de naturalesa laboral -10 llocs d'auxiliar infermeria i un lloc d'infermer/a-. Així, quan un professional es jubilava, extingien eixe lloc però el convertien en una plaça de caràcter laboral, segons el sindicat.

En aquest sentit, l'acord també pretenia donar-li naturalesa laboral als llocs i places de personal sanitari de nova creació, en concret de diverses categories de facultatius/ves especialistes i de psicòleg especialista en psicologia clínica, una qüestió a la qual el sindicat s'ha oposat i que la sentència arreplega, segons CCOO.

A més, el sindicat ha indicat que l'acord no compleix la normativa vigent, ja que s'ha infringit l'EBEP (Estatut Bàsic de l'Empleat Públic) i la Llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana, i que tampoc respectava l'article 6 de l'Acord marc per al personal del Consorci, relatiu a la necessitat de negociació col·lectiva, "ja que es va traure endavant amb una sola reunió de la Taula General de Negociació del CHPC convocada de manera urgent i sense realitzar el diàleg necessari amb els representants de les persones treballadores".

CCOO celebra la sentència i ha assenyalat a la Conselleria de Sanitat i a la direcció del CHPC "per insistir en ús inadequat de recursos públics i per realitzar una roïna gestió".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento