Comunitat Valenciana

La Diputació d'Alacant activarà una línia d'ajudes per a reforçar la seguretat en els festejos de bous al carrer

La Diputació d'Alacant activarà una nova línia d'ajudes, que oscil·laran entre els 80.000 i els 100.000 euros, que es destinarà als ajuntaments que treballen per a millorar la seguretat dels festejos de bous al carrer, segons ha anunciat el president de la institució Carlos Mazón, en la reunió que ha mantingut amb el president de la Federació de Penyes Taurines de la Comunitat Valenciana, Germán Zaragoza.
Reunión de 'bous al carrer' en la Diputación de Alicante
Reunión de 'bous al carrer' en la Diputación de Alicante
DIPUTACIÓN DE ALICANTE
Reunión de 'bous al carrer' en la Diputación de Alicante

Segons ha manifestat Mazón, qui ha mostrat la seua disconformitat amb la prohibició d'aquests esdeveniments, "el camí per a evitar que es produïsquen accident en els festejos taurins no pot ser el de la prohibició sinó el de la informació, la conscienciació i el reforç de les mesures de seguretat" i per açò ha anunciat l'engegada en 2023 d'una convocatòria de subvencions dirigida a millorar eixa seguretat dels festejos.

La línia d'ajudes permetrà cobrir, entre altres aspectes, l'adquisició de braçalets identificatius i walkie talkies per als voluntaris, lliteres d'emergència per al trasllat de ferits, l'edició de fullets informatius en diversos idiomes o la instal·lació de sirenes i altres mecanismes d'avís.

El president de la corporació provincial ha reiterat que l'objectiu és "adoptar totes les mesures possibles que ajuden a millorar la seguretat, la informació, la conscienciació i la prevenció i comptar amb la implicació de tots: ajuntaments, federació i participants".

També ha afegit que el reforç de la seguretat tindrà una incidència positiva en la cobertura de les pòlisses d'assegurances. "El millor que podem fer per a facilitar que aquests esdeveniments puguen tindre una bona assegurança és reforçar inicialment la seguretat", ha apuntat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento