Comunitat Valenciana

Generalitat inclou agents socials i universitats en el projecte que l'Agència Estatal de IA arribe a Alacant

La Generalitat Valenciana, dins del marc de treball amb l'objectiu de confeccionar una candidatura perquè Alacant siga la seu de l'Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Espanyola, ha fet una crida en el qual convida als agents econòmics i socials, a totes les institucions i a la societat civil valenciana a sumar suports perquè la proposta prospere.
Generalitat inclou agents socials i universitats en el projecte de l'Agència Estatal de IA per a Alacant
Generalitat inclou agents socials i universitats en el projecte de l'Agència Estatal de IA per a Alacant
GENERALITAT VALENCIANA
Generalitat inclou agents socials i universitats en el projecte de l'Agència Estatal de IA per a Alacant

Així ho ha explicat la directora general de Diàleg Social, Zulima Pérez, que ha destacat aquest dilluns que l'aposta de la Generalitat Valenciana és posar la Intel·ligència Artificial "al servici de tota la societat valenciana per a millorar la vida de les persones i abordar els canvis en diferents àmbits jurídics, socials o ètics", segons ha informat el govern autonòmic en un comunicat.

En aquest sentit, ha afegit que l'objectiu és "aconseguir una candidatura participativa" per a aconseguir entre tots que Alacant es convertisca en seu de l'Agència Estatal Intel·ligència Artificial.

Així mateix, la directora general ha recordat que la Comunitat Valenciana "compta amb l'ecosistema adequat perquè aconseguir aquest repte i la Generalitat és pionera en el desenvolupament de la primera Estratègia d'Intel·ligència Artificial, que permet generar aquest ecosistema, que és el camí perquè la IA forme part de les vides dels ciutadans, de les empreses i de la gestió de les administracions".

Sobre aquest tema, ha posat en relleu el treball de les universitats, que han aportat el seu coneixement i ha destacat la creació la Fundació ELLIS Alacant, centrada en la investigació ètica de la Intel·ligència Artificial enfocada en "la relació entre les persones i els sistemes intel·ligents", el primer simposi dels quals s'inaugura aquest dilluns.

Finalment, també ha ressaltat la tasca de la doctora i experta en Intel·ligència Artificial, Nuria Oliver, qui s'ha sumat a aquesta iniciativa "per a generar valor".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento