Comunitat Valenciana

Les sis festes tradicionals d'Alacant obtenen el títol d'Interés Turístic Local

Les sis festes tradicionals d'Alacant han obtingut aquest divendres el títol d'Interés Turístic Local, després que la Direcció general de Turisme de la Generatitat Valenciana haja analitzat el dossier que cadascuna d'aquestes celebracions.
Alacant aconsegueix que les seues sis festes tradicionals obtinguen el títol d'Interés Turístic Local
Alacant aconsegueix que les seues sis festes tradicionals obtinguen el títol d'Interés Turístic Local
AYUNTAMIENTO DE ALICANTE
Alacant aconsegueix que les seues sis festes tradicionals obtinguen el títol d'Interés Turístic Local

Es tracta del Porrate de Sant Antón, Creus de Maig de Santa Creu, Festes Patronals de la illa de Tabarca, Sant Gabriel, Sant Roque i Raval Roig. La petició es va presentar individualment el passat 1 d'agost davant la seu del Consell a Alacant, amb una documentació que superava els 600 folis i va ser rebuda pel director general de Turisme, Herick Campos, recorda el consistori en un comunicat.

El regidor de Festes, Manuel Jiménez, ha explicat que "ens sentim molt satisfets en conéixer la concessió d'aquest títol, la qual cosa ha sigut possible amb la col·laboració de la Federació de Festes Tradicionals".

"Açò posa de manifest l'atractiu turístic d'unes festes que posen en relleu els costums i tradicions per a promocionar a Alacant. També cal valorar la tasca desenvolupada per l'Agència Valenciana de Turisme que, en poc més de mes i mig, ha estudiat i valorat positivament el conjunt de la documentació presentada", ha agregat.

Així mateix, ha assenyalat que "l'equip de Govern seguirà ferm en la seua aposta per la promoció nacional i internacional del conjunt de les festes". Així, ha anunciat que seran les de Moros i Cristians les pròximes a sol·licitar el títol d'Interés Turístic Autonòmic, per al que la Federació de Moros i Cristians d'Alacant (FMYCA) ja està recaptant la documentació necessària.

La Setmana Santa d'Alacant va obtindre el reconeixement d'Interés Turístic Nacional el passat 11 de febrer. Els Fogueres són d'Interés Turístic Internacional des del 25 d'octubre de 1983.

Els dossiers presentats inclouen documents que daten la seua antiguitat, com s'han anat desenvolupant cadascuna d'aquestes celebracions i la seua incidència en l'oferta turística local. Molts dels documents històrics han sigut extrets dels fons de l'Arxiu Municipal d'Alacant (AMA).

S'inclouen, també, fotocòpies de periòdics que argumenten la celebració de les festes, fotografies, o portades de llibrets, entre altres elements.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento