Comunitat Valenciana

L'ADDA estrena el 16 de setembre una nova edició del Festival Contemporani d'Alacant

L'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA) estrena el pròxim 16 de setembre una nova edició del Festival Contemporani d'Alacant amb una programació que inclou huit concerts que es desenvoluparan des del 16 fins al 25 de setembre.
L'ADDA estrena el 16 de setembre una nova edició del Festival Contemporani d'Alacant
L'ADDA estrena el 16 de setembre una nova edició del Festival Contemporani d'Alacant
DIPUTACIÓN DE ALICANTE
L'ADDA estrena el 16 de setembre una nova edició del Festival Contemporani d'Alacant

La nova proposta comença amb dos concerts de l'orquestra Adda·Simfònica en l'ADDA i en el Palau de les Arts, fruit de la col·laboració que des de 2018 es manté amb un dels festivals més arrelats i antics d'Espanya, Ensems, segons informa la Diputació en un comunicat.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha destacat que "amb aquest festival, des de l'ADDA tornem a retre homenatge als professionals contemporanis vinculats al món de la música amb estrenes de compositors i solistes que han destacat per la seua qualitat i talent, molts d'ells alacantins".

Sota el títol 'Metástasis', les dos primeres actuacions tindran lloc el 16 de setembre a Alacant i el 18 a València, on Adda·Simfònica participarà en el festival Ensems. L'orquestra alacantina actuarà aquests dos dies sota la direcció de Josep Vicent i al costat del quintet de metalls Spanish Brass, premi nacional de música, el percussionista David Moliner i un grup de bomba porto-riquenya.

En el mateix s'interpretaran músiques i estrenes d'Óscar Navarro, David Moliner i José Javier Peña Aguayo, a més de la coneguda obra 'Metástasis', de Yannis Xenakis, que dona nom al concert.

En l'ADDA, el programa continuarà el dissabte 17 de setembre 2022 amb el concert 'Escala de blaus' de Lumina Ensemble. El diumenge, 18 de setembre, l'auditori provincial acollirà l'actuació "Loops & Gooves & Techno", de Ricardo Descalzo.

La setmana següent es reprendran els concerts el dimecres 21 de setembre amb 'La esencia y lo intangible. Piano Trío, video y live painting', una actuació organitzada amb motiu del vint aniversari de Brouwer Trio.

Serà el dia 22 quan l'ADDA reunisca els conservatoris professionals de música Guitarrista José Tomás d'Alacant, Mariano Pérez Sánchez de Requena i al d'Utiel, al Conservatori professional de dansa "José Espadero" d'Alacant i a l'Aula de Composició del CSM València, que participaran en un concert conjunt que es presenta amb el títol Exensems.

El Festival Contemporani d'Alacant culmina la seua programació amb un recital de la Banda Simfònica Municipal d'Alacant, dirigida per José Vicente Díaz Alcaina, que tindrà lloc el 24 setembre 2022, i el concert '10 Sonetos', amb la participació d'Asun Noales i Sebastián Rowinsky, el diumenge 25 setembre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento