Comunitat Valenciana

Planas anuncia que Espanya facilitarà el cultiu addicional de cereals i oleaginoses

El ministre d'Agricultura, Luis Planas, ha anunciat que el Govern d'Espanya facilitarà el cultiu addicional de cereals i oleaginoses, així com la rotació de cultius, una mesura que s'adopta en el marc de la Política Agrària Comuna (PAC) i tenint en compte el context internacional arran de l'invasió russa d'Ucraïna.
El ministre d'Agricultura, Luis Planas, i el president de la Generalitat, Ximo Puig
El ministre d'Agricultura, Luis Planas, i el president de la Generalitat, Ximo Puig
GVA
El ministre d'Agricultura, Luis Planas, i el president de la Generalitat, Ximo Puig

Així ho ha donat a conéixer aquest divendres el ministre a València, després de mantindre una reunió amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

Planas ha recordat que acaba d'adoptar-se el Pla Estratègic Nacional de la PAC 2023-2027 i Espanya ha sigut un dels primers cinc països a aprovar-ho, però cal tindre en compte les condicions del moment actual.

Per açò, Espanya, al costat de molts altres estats membres, va sol·licitar a la Comissió que es flexibilitzaren les pràctiques número 7 i 8 per a permetre que el 4% dedicat a reserva ecològica poguera produir-se i que la rotació obligatòria de cultiu poguera esdevindre voluntària o flexibilitzar-se.

Segons ha destacat Planas, Brussel·les ho va acceptar ahir i cada estat és lliure per a aplicar-ho o no i ací ha avançat que l'Executiu espanyol sí ho farà amb l'objectiu de facilitar eixos cultius.

Sobre la situació derivada de "la guerra de Putin", el representant de l'Executiu central ha admès que és "complicada", però ha remarcat que "el nostre sector agroalimentari funciona bé" i el proveïment està "assegurat", encara que amb un problema d'augment de preus.

"És una excel·lent notícia que tinguem un proveïment d'aliments i begudes absolutament normal, un element que ens ha de portar a orgull i a continuar treballant en el mateix sentit", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento