Comunitat Valenciana

El Festival de Cinema d'Elx recorda a Fernando Fernán Gómez amb un documental de la seua néta

El Festival Internacional de Cinema Independent d'Elx (FICIE) homenatja al cèlebre actor, director i escriptor Fernando Fernán Gómez amb la projecció de 'Viaje a alguna parte', documental dirigit per la seua néta Helena de Llanos.
Helena de LLanos
Helena de LLanos
FESTIVAL DE CINE DE ELCHE
Helena de LLanos

L'esdeveniment se celebra aquest dijous 21 de 20 a 21.30 hores als cinemes Odeón d'Elx, un dia abans de l'entrega dels premis d'aquesta edició a l'Hort del Xocolater.

Fernán Gómez és una figura cabdal de l'art i del cinema espanyol, al qui el certamen té un afecte especial perquè en 2007 va rebre la Palmera de Plata del 30 Festival de Cinema d'Elx com a artista homenatjat, recorda Luis Boyer com a president de Fundació Mediterrani.

'Viaje a alguna parte' és una profunda immersió, real i imaginada, en la vida i l'obra de Fernando Fernán Gómez i de la seua parella per diverses dècades, la també actriu i escriptora Emma Cohen, basada en l'arxiu personal de tots dos. Un viatge a l'interior del seu univers, un aprenentatge, una història familiar, un desafiament, una mort, l'absència, la tensió entre desaparéixer i perdurar.

La posada en escena inclou tots els interiors i exteriors de la casa en què van viure Fernán Gómez i Cohen, a més d'un rodatge directe a peu de carrer i la participació de personalitats de l'entorn cinematogràfic espanyol que van treballar amb el realitzador.

Aquest documental va obtindre 12 candidatures als Premis Goya, incloses les de millor pel·lícula, director novell i guió original. Helena de Llanos va estudiar Filologia Hispànica i va exercir com a docent d'Español i Història del Cinema en centres i universitats fins que finalment es va doctorar amb una tesi sobre el cinema participatiu i comunitari. En 2013 va realitzar el llargmetratge coral 'Negrablanca' i el curtmetratge 'Nos llaman las estereras'.

Després de la projecció-homenatge està prevista l'última jornada de projeccions del FICIE 2022, aquest dijous 21 a les 21.30 hores a l'Hort del Xocolater i a la platja de Els Arenals del Sol. Entre les 16 obres programades destaquen els curts de Mabel Lozano, Juan Trueba o Hugo de la Riva, a més de 'La historia de todas nosotras' amb la qual la realitzadora Itxaso Díaz ha guanyat el Premi Drets Humans del 45 FICIE.

La resta del palmarés del festival es donarà a conéixer en la gala de clausura del festival, aquest divendres 22 a les 21.30 hores en l'Hort del Xocolater. FICIE, organitzat per Fundació Mediterrani en col·laboració amb l'Ajuntament d'Elx i el Cineclub Luis Buñuel, ha oferit enguany un ampli ventall d'activitats transversals que inclouen tallers, taules redones i projeccions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento