Comunitat Valenciana

El termini per a sol·licitar ajudes per al lloguer de l'habitatge a València acabarà el 22 de juliol

El termini per a sol·licitar ajudes per al pagament del lloguer de l'habitatge durant l'any 2022 romandrà obert fins al divendres 22 de juliol. Amb el muntant d'aquesta ajuda se sufraga el 40 per cent del lloguer anual de les famílies beneficiàries, amb un import màxim mensual de 280 euros que es multiplicarà pel nombre de mesos de vigència del contracte, amb els rebuts efectivament abonats, i en cap cas l'import de la subvenció podrà ser superior a 3.360 euros anuals per persona beneficiària.

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de València ha destinat uns 2,4 milions d'euros per a aquesta convocatòria que enguany ha incrementat el límit màxim de la renda mensual del lloguer establida per a poder sol·licitar aquesta subvenció, que ha passat de 600 a 700 euros. L'objectiu d'aquesta iniciativa municipal és facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a València, ha indicat el consistori en un comunicat.

Per a poder sol·licitar aquesta prestació no s'ha de tindre cap habitatge en propietat o en usdefruit, s'ha d'estar empadronat en el terme municipal de València, almenys amb sis mesos d'antelació a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds i, finalment, s'ha de posseir la nacionalitat espanyola o d'algun dels estats membres de la Unió Europea. En cas de persones estrangeres no comunitàries, s'ha de tindre la residència legal a Espanya.

Quant al nivell d'ingressos de la unitat de convivència, referits a l'exercici 2021, com a regla general han de ser iguals o inferiors a 3,5 vegades l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (Iprem).

No obstant açò, com a novetat s'introdueix un límit d'ingressos diferent adaptat a les circumstàncies de la unitat de convivència: Per a famílies nombroses categoria general o persones amb grau de discapacitat inferior al 65 per cent el llindar serà de 4 vegades l'Iprem. Per a famílies nombroses de categoria especial o persones amb grau de discapacitat superior al 65% el llindar serà de 5 vegades l'Iprem.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento