Comunitat Valenciana

Un projecte de "renaturalització ambiciosa" guanya el concurs d'idees per a remodelar la Plaça de Sant Agustí a València

El projecte 'Escala de color' ha resultat el guanyador del concurs d'idees convocat per l'Ajuntament de València per a la reurbanització definitiva de la plaça de Sant Agustín i voltants, una actuació que costarà una mica més de set milions d'euros i tindrà un termini d'execució de 18 mesos.
El projecte 'Escala de color' ha resultat el guanyador del concurs d'idees convocat per l'Ajuntament de València per a la reurbanització definitiva de la plaça de Sant Agustín i entorn.
El projecte 'Escala de color' ha resultat el guanyador del concurs d'idees convocat per l'Ajuntament de València per a la reurbanització definitiva de la plaça de Sant Agustín i entorn.
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
El projecte 'Escala de color' ha resultat el guanyador del concurs d'idees convocat per l'Ajuntament de València per a la reurbanització definitiva de la plaça de Sant Agustín i entorn.

La proposta seleccionada presenta una "renaturalització ambiciosa" d'aquesta àrea de la capital, amb un gran increment de la vegetació i la creació d'espais de descans i trobada. A més, respecta l'entorn BIC i impulsa un "potent" eix comercial.

Així ho ha anunciat aquest dijous la vicealcaldesa de València i regidora d'Urbanisme, Sandra Gómez, qui ha donat a conéixer en roda de premsa les tres propostes que han resultat premiades en aquest procés. A més d''Escala de color', que obté una retribució de 10.000 euros més IVA i la redacció i direcció del projecte per 385.990 euros, el segon lloc ha sigut para 'Reformant la reforma' (premiat amb 5.000 euros) i el tercer recau en 'Traces' (3.000).

Per a la remodelació de l'entorn del carrer Sant Vicent, Plaça de Sant Agustí i Avinguda de l'Oest es van presentar un total de sis aspirants. El jurat ha considerat que 'Escala de color' aporta el plantejament "més d'acord amb l'esperit de renaturalització i de millora del paisatge urbà".

El disseny contempla la singularització de l'entorn i millora del paisatge urbà amb un augment "notable" de la vegetació en una espècie de 'túnel verd' amb llocs d'ombra gràcies a la instal·lació d'unes pèrgoles lleugeres. Igualment, ofereix un enfocament unitari de l'entorn de la plaça de Sant Agustín, situada al costat de l'església, declarada Bé d'Interés Cultural (BIC); bona il·luminació i albergarà "espais de trobada".

El termini de redacció del projecte és de sis mesos i el d'execució s'estima en 18 pel que l'obra podria estar finalitzada en "dos anys o dos anys i mig", ha precisat l'edil d'Urbanisme. El pressupost aconsegueix els 7.018.000 euros.

Sandra Gómez ha remarcat que una de les premisses des de la qual es feia el concurs era "buscar la renaturalització tenint en compte, a més, que aquest és un espai complex perquè davall està l'estacionament subterrani més gran de València".

En aquest sentit, ha comentat que la proposta guanyadora era "la més ambiciosa" en aquest aspecte, però ha puntualitzat que també s'ha valorat la seua "capacitat de generar espais segurs i de descans, la perspectiva de gènere i la posada en valor de l'entorn BIC".

PORTA D'ENTRADA Al CENTRE HISTÒRIC

Un aspecte rellevant, també, ha sigut que s'impulsa l'eix comercial de la zona i més amb la recuperació de la plaça de Bruixes."Ens ha agradat molt l'actuació perquè recupera l'antic caràcter de Sant Agustí com a porta d'entrada al centre històric de la ciutat i posar en valor l'eix comercial de Sant Vicent i Avinguda de l'Oest", ha asseverat la responsable d'Urbanisme, que s'ha mostrat convençuda que l'obra va a "ajudar a potenciar el teixit comercial i comerç de proximitat que fa uns anys hi havia llanguit amb baixos abandonats i tancats".

"Aquest és una proposta -ha subratllat la vicealcaldesa- que tenia pendent la ciutat de València. Sant Agustí ha sigut durant dècades una dàrsena d'autobusos, era de tot menys una plaça i, per tant, un espai que no cridava a ser aprofitat ni complia els criteris del que hui es considera que han de tindre els dissenys de les ciutats".

I ha conclòs: "Això canviarà, serà un gran espai que representa totes les polítiques que estem duent a terme des de la Regidoria d'Urbanisme de renaturalización, de ciutats més amables, segures i aprofitables pels ciutadans i ciutadanes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento