Comunitat Valenciana

Sanitat declara nivell d'alerta sanitària per onada de calor alta i extrema en 355 municipis de la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat ha declarat aquest dimecres nivell d'alerta sanitària per onada de calor alta i extrema en 355 municipis de la Comunitat Valenciana, segons les prediccions realitzades dins del Programa de Prevenció i Atenció als Problemes de Salut Derivats de les Temperatures Extremes.
Una persona ompli una botella d'aigua en una font
Una persona ompli una botella d'aigua en una font
Ricardo Rubio - Europa Press
Una persona ompli una botella d'aigua en una font

Segons la Conselleria de Sanitat, els 355 municipis -enfront dels 253 d'aquest dimarts- pertanyen a les comarques del Comtat, la Marina Alta, la Vega Baixa, la Vall de Cofrents-Aiora, la Plana d'Utiel-Requena, el Racó d'Ademús, la Regió muntanyenca i l'Alacantí. A més, s'esperen nits equatorials en municipis de la Plana Alta, segons el departament que dirigeix Miguel Mínguez.

Sanitat adverteix que les temperatures extremes poden afectar a la salut de manera directa, i causar colps de calor i deshidratació quan són elevades o congelacions i hipotèrmies en cas de fred intens.

Les temperatures extremes afecten fonamentalment a la salut de manera indirecta, doncs el major nombre de problemes de salut en aquestes situacions, es produeix com a conseqüència de l'agreujament de malalties cròniques en persones susceptibles, sobretot en aquelles d'edat avançada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento