Comunitat Valenciana

Compromís no donarà suport "en cap cas" a un peatge per a entrar a València

Compromís ha creat una comissió per a fomentar projectes d'àrea metropolitana de València i "millorar la vida d'1,5 milions de persones" que establirà projectes per a vertebrar millor aquesta "important" xarxa urbana i que s'ha mostrat "totalment en contra" del peatge per a entrar a València plantejat en el Pla de Mobilitat Metropolità presentat per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, un projecte al que la coalició no pensa donar el seu suport "en cap cas".
Archivo - Arxiu - Pista de Silla (V-31)
Archivo - Arxiu - Pista de Silla (V-31)
GOOGLE MAPS
Archivo - Arxiu - Pista de Silla (V-31)

Així, com va avançar l'alcalde de València, Joan Ribó, en aquests moments es considera "injust i en absolut prioritari". A més, Compromís creu que és necessari "donar alternatives" i millorar el transport públic "abans que carregar a les persones amb un impost com aquest", ha indicat la coalició en un comunicat.

La comissió plantejarà projectes de tot tipus, no només d'interacció dels pobles amb la ciutat, sinó també accions que fomenten la relació entre els propis pobles. Aquest òrgan es planteja també per a millorar la coordinació entre València i els pobles, estudiar com impulsar les mancomunitats i crear un programa electoral i de govern metropolità de cara a les pròximes eleccions.

En definitiva, es tracta d'impulsar l'àrea metropolitana i "consolidar aquest espai estratègic", és a dir, interconnectar l'àrea que comprenen els pobles de l'Horta Nord, l'Horta Sud i la ciutat de València, on viuen més d'1,5 milions de persones. L'objectiu, remarca Compromís, és "clar": "oferir millors servicis i fer més fàcil la vida a la ciutadania en un espai de gran interactuació diària".

En la primera reunió de la comissió s'han posat sobre la taula alguns exemples de projectes en els quals treballar, com la renaturalització de la nova llera del Turia, projectes per a l'Àrea Natural de l'Albufera o, també, poder crear corredors verds en la zona del barranc del Carraixet que connecten l'àrea metropolitana de València.

La mobilitat i facilitar l'arribada a València des dels pobles de l'àrea metropolitana serà també un tema "clau" que treballarà la comissió. La millora i ampliació del transport públic metropolità, especialment de Metrovalencia, així com seguir exigint un servici de Rodalies "dignes" al Govern de l'Estat, han de ser dos elements "essencials". També la creació d'aparcaments dissuasoris a les entrades del 'cap i casal'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento