Comunitat Valenciana

El nombre d'articles de científiques de la UV puja un 13,34% en un any, segons CWTS Leiden Ranking

El nombre d'articles de científiques de la Universitat de València (UV) ha augmentat un 13,34 per cent en un any, segons reflecteix el CWTS Leiden Ranking mesura l'impacte i la col·laboració científica, la publicació d'accés obert i la diversitat de gènere a partir d'una classificació d'universitats seleccionades pel nombre de publicacions indexades en Web of Science, en un període de quatre anys.
Archivo - Arxiu - Facultat d'Economia de la Universitat de València
Archivo - Arxiu - Facultat d'Economia de la Universitat de València
UV
Archivo - Arxiu - Facultat d'Economia de la Universitat de València

D'acord a l'actualització de juny, en l'àmbit espanyol, la Universitat de València és la quarta millor en el recompte complet i el fraccionat. En indicadors de gènere s'han mesurat 12.856 articles elaborats per dones, un 13,34% més que en 2021, informa la institució acadèmica en un comunicat.

Els indicadors d'impacte científic en Leiden poden ser calculats utilitzant un mètode de recompte complet o un fraccionat. El primer d'ells atorga un pes complet d'un a cada publicació d'una universitat i el fraccionat pondera el pes de les publicacions segons el nombre de col·laboradors de la institució. Enguany, el nombre d'institucions ha augmentat fins a les 1.318, per 1.225 en 2021.

Per camps de coneixement, la institució és primera d'Espanya en Ciències Socials i Humanitats (recompte fraccionat), segona en la mateixa àrea en el recompte complet, i en eixe mateix apartat, tercera en ciències físiques i enginyeria.

Pel que fa als indicadors d'impacte científic, la UV ha incrementat el nombre d'articles i ha arribat a 13.029, per 11.827 en 2021. D'aquest, 265 se situen en el top de l'1% dels més citats (6 més que en l'edició anterior i 51 més que en 2020) i 1.681 articles (208 més que en 2021) estan entre el 10% més citats.

Amb aquestes dades, en el recompte complet la Universitat de València millora la seua posició a Europa i en el món en nombre de publicacions. Així, en el continent guanya set posicions i escala fins al lloc 78, mentre que a escala mundial es col·loca en la posició 225, sis millor que en 2021. Quant al recompte fraccionat, la institució també guanya quatre posicions a Europa (del lloc 73 en 2021 al 69), i 5 al món (del 253 al 248).

Aquesta classificació està liderada a escala mundial per la Universitat d'Harvard, l'acadèmia Xinesa de Ciències i la Xangai Jiao Tong University. A Europa, les tres primeres classificades són Oxford, el College de Londres i Cambridge, mentre que a Espanya lideren el CWTS Leiden Rànquing les universitats de Barcelona, la Complutense de Madrid, l'Autònoma de Barcelona i la de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento