Comunitat Valenciana

Miquel Ruiz, reelegit president de les cooperatives d'ensenyament valencianes

Miquel Ruiz seguirà un segon mandat com a president de la Unió de Cooperatives d'Ensenyament Valencianes (UCEV) després que l'Assemblea General Extraordinària, celebrada aquest dijous, haja recolzat per unanimitat la seua candidatura, l'única presentada per a renovar el Consell Rector de l'entitat per al període 2022-2025.
Nou Consell Rector d'UCEV
Nou Consell Rector d'UCEV
UCEV
Nou Consell Rector d'UCEV

La candidatura encapçalada per Miquel Ruiz incorpora algunes cares noves, encara que repeteixen quasi totes les cooperatives d'ensenyament representades en l'anterior equip, a excepció d'una nova incorporació.

Així, els càrrecs del nou Consell Rector d'UCEV queden de la següent manera: (Presidència) Miquel Ruiz Collados, de Mestres de la Creu Coop. V. - Mislata; (Vicepresidència) Eva María Gil Guzmán (Florida Centre de Formació Coop V - Catarroja); (Secretaria) Maria José de Jorge Aspas (Escola La Masía Coop V - Museros); (Vocalies) Ramón Rodríguez Magán (Martí Sorolla Coop V - València), Immaculada López Primer (La Nostra Escola Comarcal Coop V - Picassent) i Paula Benlliure Fabregat (Juan Comenius Coop V - València); (suplents) Mª José Burgos Giner (El Drac Coop V - Torrent) i Araceli Miquel Sempere (Escola Les Carolines Coop V - Picassent).

Abans de procedir a les votacions, el Consell Rector en exercici durant els últims quatre anys ha fet un breu repàs de la seua gestió que, com ha recordat Miquel Ruiz, "en aquesta última etapa ha estat absolutament marcada per la situació de pandèmia i de la pospandèmia, que encara hui no ha quedat completament arrere".

"Açò ha obligat a supeditar alguns dels objectius que ens havíem marcat, com la celebració a València del XIX Congrés Estatal de Cooperatives d'Ensenyament, que va haver de ser posposat i que reprendrem quan siga possible", ha assenyalat.

El president de la UCEV ha destacat la tasca i l'esforç duts a terme aquests quatre anys per totes les comissions internes de treball: la Comissió d'Orientadors, la Taula per la FP i la d'Infantils, i ha posat en valor la maduresa de l'entitat que aglutina i representa a les cooperatives d'ensenyament de la Comunitat Valenciana, centres escolars de tots els nivells educatius, des de l'etapa infantil a la universitària, majoritàriament concertats i als quals assisteixen més de 25 mil alumnes.

Quant a la nova etapa que s'inaugura, segons ha reconegut Ruiz, "el panorama que envolta al sistema educatiu i al cooperativisme d'ensenyament ens obliga a estar alerta". En aquest punt, s'ha referit a la situació d'"infrafinançament" que arrosseguen molts centres d'ensenyament cooperatius, "agreujada per la combinació de dos factors: la congelació del mòdul de concert i el turbulent context econòmic actual", i que provoca, ha dit, "una situació de precarietat especialment greu, que està obligant els nostres centres d'ensenyament a fer esforços extraordinaris per a seguir oferint un servici educatiu de qualitat, inclusiu i innovador".

En eixe sentit ha assenyalat la disposició de la UCEV a continuar mantenint una "actitud de col·laboració" amb l'administració, dins de la qual "sempre posarà sobre la taula reflexions constructives, bona cosa de propostes i les reivindicacions que considerem necessàries perquè el nostre funcionament com a centres educatius garantisca una educació de qualitat per a tot el nostre alumnat".

"MOMENT ESTRATÈGIC" PER AL 0-3

Miquel Ruiz s'ha referit, finalment, al "moment estratègic" que es viu a l'àmbit de l'educació infantil 0-3 i al treball que ja estan desenvolupant els centres de Formació Professional de la UCEV de cara a la implantació de la nova FP.

En relació amb els objectius de l'entitat per a la nova etapa que comença, ha indicat: "Necessitem impulsar més accions que reforcen que som escola i som cooperativa, que facen explícit el valor social diferencial de la nostra manera d'entendre l'educació". Els primers passos del nou Consell Rector s'encaminaran a definir un pla de gestió que arreplegue aquestes accions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento