Comunitat Valenciana

AMP.- Calero, proclamada senadora: "No podia dir que no"

El ple de les Corts ha proclamat aquest dimecres a l'exdelegada del Govern Gloria Calero com a nova senadora territorial en representació de la Comunitat Valenciana, amb un total de 45 vots a favor. "No podia dir que no", ha confessat després d'arreplegar el document de la seua designació.
Archivo - Arxiu - Gloria Calero, en una imatge d'arxiu
Archivo - Arxiu - Gloria Calero, en una imatge d'arxiu
Jorge Gil - Europa Press
Archivo - Arxiu - Gloria Calero, en una imatge d'arxiu

Calero (PSPV) deixa així el lloc de delegada, que assumirà la regidora socialista de València Pilar Bernabé, per a ocupar el seient en el Senat de Josefina Bueno, nomenada recentment consellera d'Innovació i Universitats. La seua candidatura compta amb Josep Tur, exalcalde de la Vall d'Uixó (Castelló), com a suplent.

La votació s'ha realitzat de manera secreta per paperetes, com a marca la llei, i amb l'assistència de Calero a l'hemicicle. Cinc diputats han votat de manera telemàtica, entre ells la síndica de Compromís, Papi Robles, i la portaveu adjunta de la coalició i nova vicepresidenta de la Generalitat, Aitana Mas.

La ja exdelegada, infermera de professió, va ser regidora i alcaldessa a Sagunt (València) i membre de l'executiva federal del PSOE. En declaracions als mitjans en Les Corts, ha mostrat el seu "honor i orgull" i ha agraït al partit que "sempre" li haja proposat per a càrrecs de responsabilitat i "molt interessants".

Calero ha augurat que la nova etapa serà enriquidora després de dos anys "molt durs" com a delegada en afrontar la pandèmia i la crisi, "situacions mai vistes". "He passat moments de molta solitud, molts nervis i molta incertesa i preocupació, però també de molta satisfacció i és el que em porte", ha manifestat.

Com a senadora s'ha compromès a seguir defès el "magnífic" projecte socialista i a mantindre "molta coordinació" amb la Generalitat per a traslladar a la Cambra alta polítiques en defensa dels valencians.

ACONSELLA PRUDÈNCIA I PACIÈNCIA A LA NOVA DELEGADA

A més, ha aconsellat "molta prudència i paciència" a Bernabé com a nova delegada, encara que ha confiat en ella per la seua llarga trajectòria en política: "Sap allò que ha de fer".

Aquest ple específic de les Corts per a la proclamació de la senadora, abans d'una sessió ordinària, ha arrancat amb un minut de silenci per les morts del passat divendres a la tanca de Melilla.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento