Comunitat Valenciana

Un manual de cinema 'Cow Lost' acompanya als estudiants en els seus primers passos en la ficció

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, a través de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), presentarà aquest dimecres, a les 19.00 hores, en la sala 7 de l'edifici Rialto de València, el llibre 'Realizar una peli Cow Lost. Manual de creación cinematográfica', escrit per Alejandro Portaz i amb il·lustracions de l'autora valenciana Paulapé.
Manual 'Cow Lost' d'Alejandro Portaz
Manual 'Cow Lost' d'Alejandro Portaz
GVA
Manual 'Cow Lost' d'Alejandro Portaz

L'obra serà presentada al públic per Alejandro Portaz, Paulapé i el cineasta valencià Nacho Ruipérez, acompanyats pel director del Festival Internacional de Cinema de València-Cinema Jove, Carlos Madrid.

Editat per l'Institut Valencià de Cultura, amb la col·laboració de la productora audiovisual Ochovideos, aquest manual amb edicions en valencià i castellà, es presenta en el marc de la Trobada Audiovisual de Joves de la 37 edició de Cinema Jove.

Escrit amb un llenguatge col·loquial molt pròxim, no exempt d'ironia i humor, el manual està dirigit fonamentalment a estudiants d'ensenyaments mitjans i ensenyaments universitaris, però també "pot ser molt útil per a els qui es dediquen a la docència d'assignatures relacionades amb l'audiovisual i per als qui tenen el propòsit de donar els seus primers passos professionals en el món del cinema".

Alejandro Portaz assenyala que "l'objectiu d'aquest manual és potenciar la creativitat narrativa i la motivació en el moment de plantejar-se una producció audiovisual de ficció". "Les fonts de referència passen per la cultura del cinema independent, l'escriptura creativa o la improvisació teatral. Se citen desenes d'exemples de pel·lícules que, d'una manera o un altre, han sabut explicar les seues històries amb un to personal, arriscat, interessant, entretingut... i a voltes alguna cosa estrany", afig en un comunicat.

El cineasta, guionista i improvisador teatral Alejandro Portaz (Albacete, 1981) ha compaginat projectes audiovisuals, teatrals i literaris. Com a escriptor per a cinema i televisió, ha desenvolupat una vintena de guions de ficció, set dels quals ha portat a la pantalla com a director, entre els quals destaca 'Epidemia' (2017), presentat en el Festival de Màlaga. Ha sigut coguionista i presentador en quatre edicions de les gales de Cinema Jove. És autor de dos novel·les: 'Tarta de queso' i 'Hoy por ti'.

Portaz també ha organitzat i impartit tallers de creació cinematogràfica en el centre cultural Espai Llimera de València i en els centres joves dels ajuntaments de Mislata i Paiporta. El manual 'Cow Lost' és fruit d'aquesta experiència docent.

Paulapé és el nom com a il·lustradora de Paula Pérez i de Lanuza. Des de 2007 ha treballat en la il·lustració de multitud de llibres i revistes, així com d'esdeveniments culturals i campanyes publicitàries. Actualment és codirectora de Bava Kamo, Festival i Fira del Llibre Il·lustrat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento