Comunitat Valenciana

Detingut a Elx un presumpte radicalitzador gihadista

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 41 anys a Elx (Alacant) per la seua presumpta implicació en un delicte de terrorisme i que suposadament utilitzava les xarxes socials per a intercanviar contingut gihadista i que havia intentat en el passat desplaçar-se a zona de conflicte com Síria o l'Iraq.
Vehicle de la Guàrdia Civil (arxiu).
Vehicle de la Guàrdia Civil (arxiu).
112
Vehicle de la Guàrdia Civil (arxiu).

L'arrest s'ha produït en el marc d'una operació desenvolupada pel Servici d'Informació de la Guàrdia Civil al costat del Centre Nacional Intel·ligència sota la direcció del Jutjat Central d'Instrucció 5 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

El detingut va passar aquest dimarts a la disposició de l'autoritat judicial, que va decretar el seu ingrés a la presó provisional, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

En el registre del domicili de l'arrestat s'han intervingut diversos dispositius electrònics que, una vegada analitzats, han permès constatar la tinença i intercanvi d'una ingent quantitat de material audiovisual associat a organitzacions terroristes de cort gihadista, en el qual predominava material editat per agències oficials de l'Estat Islàmic.

La investigació es va iniciar després de detectar en la província d'Alacant a una persona vinculada a l'ideari gihadista, qui en el passat hauria intentat desplaçar-se a una zona de conflicte amb la intenció de combatre integrat en les files d'organitzacions terroristes.

Fruit de la cooperació policial internacional es va poder conéixer que hauria intentat accedir a Síria o l'Iraq acompanyat d'altres tres persones, els qui ja haurien exterioritzat actes de violència. Un d'ells podria ser l'autor d'un atemptat terrorista en Grozni (Rússia) on van morir 21 persones i altres 16 van resultar ferides.

El detingut desenvolupava una activitat propagandística intensa i de gran rellevància en plataformes vinculades a organitzacions terroristes com l'autodenominat Estat Islàmic.

De fet, donada la "posició privilegiada" aconseguida per aquest, es trobava en plataformes d'intercanvi de continguts gihadistes "molt restringides", on tenia accés a un material especialitzat, entre uns altres, a una enorme quantitat de publicacions considerades "manuals d'instruccions" utilitzades per a la captació i adoctrinament d'altres potencials terroristes.

MESURES DE SEGURETAT

Durant la investigació s'ha pogut acreditar que aquesta persona mantenia estrictes mesures de seguretat que li havien permès no ser identificat fins al moment. El detingut utilitzava així mateix aplicacions per a mòbils que li permetien donar anonimat a les seues telefonades.

Una vegada es va poder acreditar l'activitat que eixa persona estava desenvolupant a través de plataformes mediàtiques gihadistes, es va dur a terme una investigació, que ha comptat amb la participació d'analistes de l'agència Europol, que va permetre afermar un procediment en via judicial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento