Comunitat Valenciana

Fins a 60 escriptors recorreran els pobles de la Comunitat Valenciana per a fomentar "una societat més lectora"

La Direcció general de Cultura i Patrimoni ha engegat la campanya 'Llegim als pobles' que facilitarà la presència d'un total de 60 escriptors i escriptores en els municipis de la Comunitat Valenciana amb la finalitat d'afermar "la proximitat entre els escriptors i els lectors" i de fomentar "una societat més lectora".
Archivo - Una dona consulta diversos llibres, en una imatge d'arxiu
Archivo - Una dona consulta diversos llibres, en una imatge d'arxiu
Rober Solsona - Europa Press
Archivo - Una dona consulta diversos llibres, en una imatge d'arxiu

'Llegim als pobles' és un programa del Pla valencià del llibre i la lectura de la Generalitat, organitzat amb la finalitat d'incrementar els índexs de lectura mitjançant la interacció dels autors amb els lectors. La campanya contempla la realització de vint sessions per cada província amb autors que hagen escrit la seua obra tant en valencià com en castellà, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

La Direcció general de Cultura i Patrimoni gestionarà la participació i correrà amb els gastos de l'activitat. Els ajuntaments interessats hauran de realitzar la sol·licitud del 15 de juny al 15 de juliol i la trobada es durà a terme de el 1 de juliol al 15 de desembre de 2022. Els detalls de la informació es poden consultar en xarxes socials, per correu electrònic i per telèfon.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha indicat que amb aquesta iniciativa es pretén "recolzar l'esforç dels ajuntaments per fomentar la lectura".

"La proximitat entre els escriptors i els lectors és una de les ferramentes més atractives del foment lector, i ens consta que molts municipis fan una gran tasca en aquest sentit. Per açò, des de la Generalitat volem sumar-nos a aquest treball perquè des de la col·laboració entre les institucions aconseguirem una societat més lectora", ha declarat.

El Pla valencià per al foment del llibre i la lectura inicia en 2022 la segona etapa assumint directament la gestió de la coordinació de les activitats, augmentant el pressupost i promovent noves iniciatives.

Enguany es destinaran cinc milions d'euros a potenciar accions relacionades amb la lectura. Des que va començar el pla 'Llegim' en 2017, la inversió realitzada ha sigut de 19.907.142 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento