Comunitat Valenciana

UGT convoca protestes davant la "insuficiència" de places d'estabilització en l'OPE de l'administració del Consell

UGT Serveis Públics del País Valencià ha convocat concentracions els pròxims dies 21 i 23 de juny en protesta pel decret que regula el Pla d'Estabilitat del personal al servici de l'Administració del Consell en considerar que "no conté totes les places susceptibles d'eixir a Oferta d'Ocupació Pública (OPE) tal com marquen els criteris de la Llei 20/21 sobre mesures per a reduir la temporalitat".

Amb aquestes concentracions "arranca un calendari d'accions que tenen per objectiu aconseguir que el Consell reconsidere la seua postura i canvie el decret aprovat i amplie el nombre de places oferides", assenyala el sindicat en un comunicat.

UGT Serveis Públics ja va advertir que el nombre de places oferides (3.094 en torn lliure i 739 en promoció interna) és "clarament insuficient" i "no cobreix ni des de lluny les places susceptibles d'eixir a oferta ja que almenys existeixen 8.500 interins i interines en aquest àmbit".

Al seu paréixer, "el decret impulsat per la Conselleria de Justícia i aprovat pel Consell no solucionarà el greu problema de temporalitat que té la Generalitat i no aconseguirà l'objectiu de reduir-la al 8%".

Les places en millora d'ocupació han quedat, a més, fora d'aquest procés extraordinari, postil·len.

En aquesta línia, recorden que UGT no va donar suport al decret i està estudiant impugnar el decret ja que el seu contingut va en contra de la directiva europea sobre temporalitat. Les concentracions tindran lloc entre les 10 i les 11 hores del matí els dies 21 i 23.

D'altra banda, UGT ha convocat a tot el personal de l'Administració del Consell a una assemblea oberta en línia per a informar amb detall sobre l'OPE de temporalitat publicada el passat el 31 de maig en el DOGV i sobre la posició del sindicat i les mobilitzacions previstes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento