Comunitat Valenciana

Sis Nobel de Física i de Química es reuneixen dilluns que ve amb científics i estudiants de la UV

Sis premis Nobel visitaran la Universitat de València el dilluns 6 de juny per a participar en diversos col·loquis i conferències impulsats per la Fundación Premios Rey Jaime I: són Steven Chu (Física, 1997), Jean-Marie Pierre Lehn (Química, 1987), Jean Pierre Sauvage (Química 2016), David MacMillan (Química, 2021), Barry Barish (Física 2017) i Sheldon Lee Glashow (Física, 1979).

L'Auditori Marie Curie del Parc Científic serà la seu per a la celebració de la trobada entre els tres premis Nobel de Química visitants -Lehn, Sauvage i MacMillan- i un públic format per estudiants i investigadors afins a la disciplina, ha indicat la UV en un comunicat.

Es tracta d'una activitat organitzada per l'Institut de Ciència Molecular (ICMol), un centre d'investigació de la Universitat de València que compta amb l'acreditació d''Unitat d'Excel·lència María de Maeztu' i que focalitza la seua investigació en els aspectes moleculars de la nanociència. L'acte, obert al públic, començarà les 10:30H.

A la mateixa hora, en el Saló de Graus de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE), organitzat pel Laboratori de Processament d'Imatges (IPL, per les seues sigles en anglés), tindrà lloc la trobada amb el físic nord-americà Steven Chu, Premi Nobel de Física 1997.

El científic, llorejat pel seu treball sobre refredament i atrapat d'àtoms mitjançant làser, visitarà prèviament les instal·lacions de l'IPL en el Parc Científic de la institució acadèmica, una ERI (Estructura de Recerca Interdisciplinària) de la Universitat de València, dedicada a la creació d'imatges reals o de paramétros geo-biofísics a partir de dades de satèl·lit i teledetecció. L'acte és també obert al públic.

Finalment, a les 10.30 hores començarà la visita a l'Institut de Física Corpuscular (IFIC) dels físics Barry Barish i Sheldon Lee Glashow, premis Nobel de Física de 2017 i 1979, respectivament. Aquest centre mixt de la Universitat de València i el Consell Superior d'Investigacions Científiques està dedicat a la investigació en Física Nuclear, de Partícules i d'Astropartículas, així com a les seues aplicacions tant en Física Mèdica com en altres camps de la Ciència i la Tecnologia. Després de la visita se celebrarà una trobada, a manera de taula redona, entre els dos científics i un grup d'estudiants de doctorat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento